Kun Lahden koululaitos on hallinnollisesti juuri nyt äärimmäisen tulehtuneessa tilassa, voi sen arjesta sentään löytää lasten kohdalle varman ja vaikuttavan jokapäiväisen elämyksen. Se on kouluruoka. Lahden kouluruoka on muutama vuosi sitten yhtiöitetty Lahden Ateria -nimiseksi kaupungin osakeyhtiöksi. Sen vaikuttavimmat työntekijät ovat lapsillemme ja nuorillemme päivittäin ruokaa valmistavat ja tarjoavat keittiöiden emännät.

399448.jpg

Pro-Gaala Vanhalla Ylioppilastalolla Helsingissä vuonna 2007

Kouluruokailu ei ulkonaisesti ole ihan ylläkuvatun Vanhan Ylioppilastalon  kaltainen juhla. Tämä Gaalajuhla oli vuoden alussa kuitenkin lahtelaisittain merkittävä paikka. Siellä annettiin tunnustus lahtelaiselle kouluruokailulle:Pro -tunnustuspalkinnon suurtalouden  asiakaspalvelija -sarjassa  sai pitkään Harjun ja juuri lakkautetun Harjukadun koulun ruokalassa työskennellyt Sinikka Kytökorpi. Tämä Pro -tunnustuspalkinto on ravintola-alan arvostetuin vuosittainen palkinto ja se jaetaan 12 eri sarjassa. Sinikka Kytökorven tunnen jo vuosien takaa: ystävällinen, tunnollinen, taitava, lämminsydäminen, keskusteleva, lasten  ystävä. Hänen kohta 40 vuotta kestänyt työnsä on saanut näin ansaitun tunnustuksen.

399451.jpg

Ruokalan iki-ihana emäntä Sinikka Kytökorpi.

Sinikan saama tunnustus on tietenkin tunnustus koko lahtelaiselle kouluruokailulle ja sen palvelualttiudelle. Kiitollisena onnittelen Sinikkaa ja kaikkia kouluruokailumme työntekijöitä!