519783.jpg

Kivimaan alakoulu on saanut jälleen pysyvän vihreän lipun salkoonsa.

 

OMITUISTA  PÄÄTÖKSENTEKOA

Vihreä lippu on päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten kestävän kehityksen ohjelma. Ohjelmassa yhdistyvät ympäristökuormituksen vähentäminen, kestävän kehityksen kasvatus ja lasten ja nuorten osallisuus. Lapset ja nuoret ovat aktiivisia toimijoita projektien suunnittelussa, toteutuksessa ja tulosten arvioinnissa. Osallistujakoulu, joka  on käynyt läpi vähintään kolme projektia ja teemaa, voi anoa siirtymistä Kestävälle Vihreä lippu -tasolle. Kivimaan alakoulu on nyt saanut tuon kestävän tason vihreän lipun salkoonsa.

Lipun myöntäjä ei ilmeisesti ole saanut lippua myöntäessään tietoa, että Kivimaan koulu on tällä hetkellä Suomen kuuluisin, televisiossakin esitelty homekoulu: sen huonossa fyysisessä oppimisympäristössä oppilaat ja opettajat ovat jo vuosia sairastuneet homeallergioihin, lapset ja henkilökunta ovat evakossa ja koulu suljettuna. Vai ovatko homeitiöiden mallikasvatuskoulut kriteeri ympäristölipun saamiseen? Mieletöntä ja ympäristöasioita häpäisevää päätöksentekoa!

KÖYHÄN EI TARVITSE OLLA RUKALLA NÖYRÄ

630475.jpg

Klaus Kähkönen      

Ylläolevan Kivimaan koulun kaikkitietävä ja kaikkiosaava rehtori Klaus Kähkönen ja pari muuta yhtenäiskoulutyöryhmän rehtoria ovat ratkaisseet, miten rehtorien osalta saadaan koulusäästöjä aikaan. Sen sijaan, että he olisivat pitäneet tulevan elokuun alkupäivien suunnittelukokouksen jossakin Lahden kalliiksi luokiteltujen kouluseinien ympäröimässä tilassa, he matkaavatkin  Rukalle. Siellä he suunnittelevat koulukohtaiseen rahoitukseen siirtymistä - ja saavat itse valita ohjelmansa - golfia, koskenlaskua ym. - rahoituspäätöksensä tueksi. Rukalle määrättäneen myös muut köyhän Lahden köyhien koulujen rehtorit suunnittelupäivään osallistumaan? Se, että me veronmaksajat kustannamme Rukanmatkan matkakulut, majoituksen, päivärahat, täysylöspidon ja oheistoiminnan ei paljon hetkauta: kertoivathan samaiset rehtorit juuri säästäneensä  300.000 euroa koulumenoista, ei kaupunginmenoista, lakkauttamalla Vuorikadun koulun. Tuolla säästösummalla voi tehdä Rukan säästökokouksia useampiakin!

630483.jpg

Rukan koskenlaskussa Lahden kouluköyhyys poistuu.

408035.jpg

Vuorikadun koulun "Jo joutui armas aika" soi päättäjien mukaan viimeisen kerran. Valitukset koulupäätöksistä saattavat kuitenkin muuttaa  päättäjien aikeet omia tämän historiallisen koulurakennuksen tilat omaan virkakäyttöönsä.

407995.jpg

Koulutusjohtaja Juhani Tommola

Koko menneenkin lukuvuoden Lahden koulutuspalvelukeskuksen  toimintaa on siivittänyt hössötys ja kiire, perustelemattomuus, päämäärättömyys ja muutaman rehtorin (yhtenäiskoulutyöryhmä) oman edun tavoittelu. Koulupiireissä asia tiedetään, julkisuudessa asiasta vaietaan. Koulusuunnittelua  ja päätöstehtailua on harrastettu täyslaidallisesti lahtelaissanonnan mukaan  viilut auki.

Tiesitkö muuten, että tuo lahtelaissanonta viilut auki tarkoittaa sitä, että kiireessä napit tai vetoketju on jäänyt sulkematta (sepalus auki) ja mennä kohelletaan vauhdilla edes omaa tilaansa näkemättä.