1355399.jpg

1355393.jpg*

Kansainvälisen naistenpäivän tarkoituksena on kiinnittää huomiota siihen tosiasiaan, että monissa maissa naiset ovat alistetussa tai huonossa asemassa miehiin verrattuina. Naiset esimerkiksi joutuvat edelleen tekemään suuren osan kotitöistä miesten viettäessä vapaa-aikaa.

Suomeen kansainvälinen naistenpäivä on tullut Yhdistyneiden kansakuntien kautta. Suomessa naisasialiike järjestää kansainvälisenä naisten päivänä  marsseja, tapahtumia ja juhlia.

 

* Oheinen ilmoitus oli Kirkonseutu -nimisessä Lahden alueen talouksiin jaetussa seurakuntalehdessä 5.3.2008. Tämän vuoden kalenterissamme on 366 päivää, joista yksi naistenpäivä ja yksi äitienpäivä.

Jälkikirjoitus 13.3.2008

Ylläolevaan kirjoitukseen liittyvissä sähköpostiviesteissä on paheksuttu kirkonmiesten tökeröä ja provokatoorista Miestenpäivätilaisuuden järjestämistä juuri Naistenpäiväksi. Kirjoittajat ovat myös aiheesta pohtineet naisen asemaa seurakuntien sielunpaimenena ja ennustaneet, ettei parhaillaan suoritettavassa Tampereen piispanvaalissa naisehdokas tule valituksi. Lahden ja alueen piispanvalitsijat antoivatkin asiasta oman asenteellisen näytteensä: eilisissä vaaleissa Hollolan rovastikunta oli ainoa, josta naisehdokkaalle ei herunut yhtään ääntä!