1878123.jpg

 

Täyslahtelaisen Ritva Leinosen taide on juuri tänään hienostunutta,  yksityiskohdiltaan moni-ilmeistä ja äärimmilleen pelkistettyä, herkän ajatuksen tuottamaa kädenjälkiviivaa. Enpä ole ennen moista nautittavan erehtymätöntä, mutta silti yllättävän monisisältöistä viivan mestaruutta kokenut, Leinosen taidetta sentään olen seurannut yli kolme vuosikymmentä.

Luonto ja erityisesti puuteema ovat hänen teoksissaan suomalaisen tutusti läsnä. Väriliitu ja tussitekniikka ovat saaneet rinnalleen hienoakin hienosävyisemmät sävyhiilikynät. Niinpä yksityiskohtia, kiinnostavuutta löytyy samasta teoksesta moneen katselukertaan koettavaksi, pohdittavaksi ja nautittavaksi, eikä taiteilija ihan helpolla katsojaansa päästä tai jätä pelkän silmäaistimuksen varaan.

 

1878161.jpg

 

Syys-08 Pastelli ja kynät

 

Harvinaisen yhtenäinen, tilaan varta vasten valmistettu tuore kahdenkymmenenneljän teoksen kokonaisuus on kuin tekijänsä vapautunut ja ennennäkemättömän monimuotoinen sinfonia, joka johdattaa kokijansa omakohtaisiin oivalluksiin ja assosiaatioihin. 

 

                          0

RITVA LEINONEN PUISTO

3.9.-28.9.2008

 

GALLERIA AILA SEPPÄLÄ

Kauppakatu 2 A

15110 LAHTI

puhelin 050 4339312

 

http://www.kehystamogalleria.fi/Oma_CV_08_4s.pdf

 

 

 

 

Kaksi kameransilmäystä taidenäyttelystä

1878155.jpg

Taidenäyttelyn avaus 3.9.2008 Taidemaalari Ritva Leinonen ja galleristi Aila Seppälä esittelevät näyttelyn gallerian ovensuuta myöten kansoittaneelle poikkeuksellisen suurelle kutsuvierasyleisölle.

1878157.jpg

Galleristin arki on alkanut.Vieraat ovat häipyneet ja teokset saavat rauhassa puhutella.