<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

- 25.10.2008 klo 18.00

 

Ranta-Kartanon asiassa on uusin tiedonvälitys - sähköposti - yllättänyt.

Kahteen sähköpostiosoitteeseemme on tulvinut Ranta-Kartanoviestejä  jo runsaasti yli seitsemänsataa. Sähköinen viestintä on osoittanut nopeutensa, tehokkuutensa ja ajantasaisuutensa minuutin, sekunnin tarkkuudella. Puhelinsoittojakin on muutamia, valtaosa tietysti kännykkään. Ikähaitari on ollut kaksvitosesta seitsemänkasiin. Mukana lähes tuntemattomia ja tietenkin ihan tunnettuja tosilahtelaisia.

 

1993672.jpg 

 

Ketä äänestäisin

Viimeviikkojen viesteissä ja pitkissäkin pohdinnoissa on ollut sama kansalaisvelvollisuuden hoitamisen huoli: ketä äänestäisin, jottei Lahteamme ja nyt Lahden Ranta-Kartanoa pilattaisi.

 

 

Lahden valtapuolueille Ranta-Kartano on yks hailee

Lahden kahta valtapuoluetta kokoomusta ja demareita perinteisesti äänestäneet tai äänestämään aikoneet halusivat yhteydenotoissaan tietää, ketkä lahtelaisista ehdokkaista ovat aidosti Ranta-Kartanon puistomaisen rakentamisen puolella.

 

Tutkin ensin molempien puolueiden lahtelaiset painotukset tulevaisuudelle, vaaliteemat: demareiden reilun pelin vaalikärjet ympäripyöreät, suorastaan heikkotasoisen merkityksettömät kymmenet teesit, kokoomuksen kunnallispoliittisen ohjelman yhtä ympäripyöreät, edellisiä kuitenkin hivenen konkreettisemmat kirjoitetut mantrat. Molemmissa luvataan kaikkea mahdollista Lahtikaupungin ja taivaan väliltä. Kummassakaan ei sanaakaan Ranta-Kartanosta.

Lukaisin myös ehdokkaiden kannanotot sekä kotisivut: viisi Ranta-Kartano -mainintaa, nekin tehorakentamista tai jonkinasteista alueen rakentamista puoltavia.

 

Kävin toimittajan ominaisuudessa eilen myös näiden puolueiden paikallisissa vaalihegemoniapesissä: torilla kokoomuksen pröyhistävässä vaalipömpelissä, joka kuhisi puolueen omia ehdokkaita, olipa muutama äänestäjäkin pulla suussa kahvia hörppimässä, ja Hämeenkadulla demareiden ihmisistä tyhjässä vaalimyymälässä, jossa pöydät notkuivat täynnä esitteitä, ehdokkaiden lippusia ja lehdyköitä. Kummassakin äänten houkuttimiksi sai kahvia kastamisineen.

 

Kysyin molemmissa: ketkä ehdokkaistanne ovat omissa esitteissään ja vaalijulisteissaan tai julkisissa kannanotoissaan aidosti Ranta-Kartanon puistomaisen vaihtoehdon puolella. Demariehdokkaille lähetettiin vielä sähköpostikysely. Kyselykierrosta täydensin päivää myöhemmin lähettämällä kysymyksen myös kokoomusehdokkaille.

 

Seuraavista ehdokkaista useimmat ovat julkisuudessa tai vastauksissaan varsin seikkaperäisesti ja laajastikin perustelleet kantaansa. Kaikki he  ovat myös  kirjallisesti vahvistaneet Lahen uutisia -toimitukselle kantansa. Heille kaikille on yhteistä, etteivät hyväksy nyt tehtyä teknisen lautakunnan asemakaavaluonnospäätöstä, jossa kuntalaisten mielipiteillä ei ole ollut  minkäänlaista merkitystä.

 

 Kokoomus

 1993676.jpg

Kokoomuksen vaalipömpelin edustalla Lahden torilla äänestäjä Juhani Melanen ja  teknisen lautakunnan päättämää Ranta-Kartanon asemakaavaehdotusta vastustavat kokoomusehdokkaat Jouko Mattila ja Seppo Pietilä

 

1993680.jpg1999781.jpg1999782.jpg2000215.jpg

Kokoomusehdokkaat Marja-Leena Taavila, Matti Kataja, Minna Liukkonen ja Helvi-Iiris Juurinen vastustavat  teknisen lautakunnan asemakaavaluonnospäätöstä ja edellyttävät, että kuntalaisten mielipiteitä kuunnellaan oikeasti ja Ranta-Kartano rakennetaan lahtelaisten ehdoilla, samaan kokoomuslaisten rintamaan liittyvät myös

2004181.jpg2004169.jpg2008622.jpg

Tuija Nurmi, Jaana Oksa ja Yrjö Ristkari

 

Demarit

1993664.jpg

Lahden demareiden äänien valintamyymälä Hämeenkadulla

 

 

1993637.jpg1993660.jpg1993657.jpg1993642.jpg1993992.jpg1995165.jpg1995296.jpg

Eila Jokinen, Eino Pasanen, Liisa Feodorow, Tuula Kivimäki, Ulla Koskinen-Laine, Erkki Nieminen ja Jouko Skinnari demareista eivät hyväksy teknisen lautakunnan päättämää Ranta-Kartanon asemakaavaluonnosta, samaan demareiden rintamaan liittyy myös

2004176.jpg

Jaana Survonen

 

Laihaksi jäi ehdokkaiden joukko

Laihaksi jäi valtapuolueiden ehdokassaaliini. Ja aikalailla ikärasitteiseksi: Ranta-Kartanon puistomaisen vaihtoehdon puolesta löytyi kolmea  lukuunottamatta vain eläkkeellä olevia tai juuri eläkkeelle siirtyviä ehdokkaita. Missä nuoret ja terävimmässä älyiässä olevat lahtelaisehdokkaamme? Nämä vanhatko muuttavat Lahden moderniksi, luontoarvoja ja perinteitä kunnioittavaksi kaupungiksi? Ikärasismiako Lahden luontoarvot ja kaupunkilaisten mielipiteet?

 

24.10. klo 18.00 Nyt työikäisiä ja nuoria Ranta-Kartanon puolustajia on Lahden pääpuolueista yhteensä jo seitsemän ehdokasta!

 

Pienpuolueiden suhde Ranta-Kartanoon

Suljen näistä jo pois puolueina Lahden Vihreät, Vasemmistoliiton ja Kristilliset. Ne ovat Kirsti Vaaran, Reijo Pekonmäen ja Leena Mantereen suulla julkisessa sanassa  asettuneet vallan toivossa kannattamaan kahden valtapuolueen maccovaltaa eli Ranta-Kartanon massiivista yksityistä kerrostalorakentamista. (Etelä-Suomen Sanomat 7.8.2008)

 

Puistomaisen Ranta-Kartanon puolesta ajattelevia ja kuntalaisten mielipiteitä kuuntelevia ehdokkaita löytyy näissäkin pienpuoluebyrokratioissa oman puoluekoneistonsa jäykkäniskaisuutta kääntämään.

 

1997839.jpg

Karin Puumalainen (vihr) on Ranta-Kartanon adressin rohkeasti allekirjoittanut ehdokas

2005827.jpg 

Tiina Toura (kesk) ei voi hyväksyä teknisen lautakunnan päätöstä eikä sitä, että kaupunkilaisten valitsemat edustajat jyräävät äänestäjiensä mielipiteet nuijan kopautuksella

 

Vaihtoehtoväen kaikki 10 ehdokasta 

Vaihtoehtoväen kaikki ehdokkaat yhtyvät tuhansien lahtelaisten mielipiteisiin: Ranta-Kartano on säilytettävä lahtelaisten yhteisomaisuutena ja eri-ikäisten kuntalaisten monenmuotoisessa yhteiskäytössä sekä pyrittävä laajemmin kokonaisnäkemyksin liittämään se Lahden omaan kaupunkipuistoon.

 

1993669.jpg

 

Ranta-Kartanon puistomaisen ja kaupunkilaisten mielipiteet huomioiva uusi suunnittelu sekä aikalisä saavat varsinaisen äänestyspäivän lähestyessä yhä useammilta ehdokkailta kannatusta.

 

Kahdestakymmenestäyhdeksästä  Ranta-Kartanon puolustajasta voin jo sentään valita - sen yhden.

Ääneni on vielä tarjolla - Ranta-Kartanon puolesta.

 

http://www.lahdenkokoomus.fi/100

http://www.lahdendemarit.fi/8

http://www.webbisivu.com/Vaihtoehtovaki

 

 

PS

Tämän artikkelin sisältöä täydennetään päivittäin.

-Viimeisin ladonta 25.10. klo 17.00

-Ladonta päättyi   25.10  klo 18.00

TV