Lahtelaistähti Lappeenrannan Ilona

1253936783_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lappeenrannan Tsehovin Kolmen sisaren Masa -Sirja Sauros ja Irina - Ilona Pukkila


Tänään saa Lappeenrannan kaupunginteatterissa ensi-iltansa Anton Tsehovin Kolme sisarta.

Syntyään lahtelais-hollolalainen, keväällä Tampereen Yliopiston Näyttelijäntyönlaitokselta valmistunut ja Lappeenrannan kaupunginteatteriin kiinnitetty Ilona Pukkila saa ammattilaiskasteensa yhdessä näytelmän keskeisistä rooleista, hän muuntuu Tsehovin villin sisarparven nuorimmaksi, Irinaksi. Lahdesta on lähtöisin sisarparven Masa, Sirja Sauroskin.

Kolme sisarta on sovittanut ja ohjaa Janne Saarakkala.

Onnittelemme ja palaamme myöhemmin kokemaamme!

http://www.lappeenrannanteatteri.fi/

 

 

 Kansainvälisen talousneron juhlapäivä


Ikä ei tunnu pilaavan tietämystä, ahkeruutta, vitaalista paneutumista, asian ydinten selvittämistaitoa, sympaattisuutta ja uhrautuvaa yhteistyökykyä.

1254328270_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Muutama vuosi sitten lahtelaistunut ekonomi Christian van Niftrick täyttää tänään 70 vuotta. Hän jatkaa edelleen työtään monissa yhtiöissä ympäri Suomen talousasiantuntijana, hallitusammattilaisena.

Parin viimeisen vuoden ajan me lahtelaiset olemme saaneet nauttia ja oppia Niftrickin aktiivisista, meille lahtelaisille harvinaislaatuisista ja tervetulleista, analysoivista ja kriittisistä talouden asiantuntijamielipiteistä niin lehdistöhaastatteluissa, yleisökeskusteluissa kuin hänen omissa kolumneissaan.

Hän on antanut keskeistä voimavaraa Ranta-Kartanon kaavan uudelleen käynnistämistä vaativalle kansanliikkeelle päämääränään Lahden etu.Taloudellisesti riskitön, luontoarvoja kunnioittava, kannattava, käytännössä toimiva, jatkuvia työpaikkoja, turistivirtoja ja  kansainvälistä mainetta tuova, maailman mittapuussakin ainutlaatuinen ratkaisu Ranta-Kartanon rakentamiseksi monitoimiseksi kulttuuria ja urheilua palvelevaksi suomalaismekaksi on Christian van Niftrickin Ranta-Kartano -ratkaisu.


Sydämelliset Onnittelumme!

 

 

Kullan lahtelaiskimallusta Euroopan huipulla

1254118548_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kalevan uimarit vasemmalta oikealle Ari Ailio, Janne Virtanen, Tommy Rundgren, Tero Matkaniemi, Aki Sirkka ja Petteri Lehtinen. Kuvasta puuttuu Teppo Paajanen.

Kun vuodatukseni tarkoituksella kiertää ruumiillisen paremmuuden esittelemisen, joskus ja jälleen on aihetta tehdä toimituksellinen poikkeus Lahen uutisia -linjaan.

Lahden Kalevan maineikkaat aktiiviuimarit ovat valloittaneet pienen Suomen lähettiläinä Euroopan kilpauinnin tähtisijat.
Tänä vuonna Espanjan Cadizissa pidetyt, eurooppalaisittain laajimmat huippu-uimareiden kilpailut, ikämiesten  EM-kisat keräsivät lähes 5000 uimaria ympäri maanosaamme.

Kalevan uimarit  (Janne Virtanen, Tero Matkaniemi, Ari Ailio ja Tommy Rundgren) ui 4x50 m vapaauintiviestin Euroopan mestariksi uudella Euroopan ennätyksellä. Taakse jäivät mm. suuret uintimaat Ranska ja Saksa.

Kaikkiaan Lahden Kalevan 7-miehinen uimarijoukko ylsi kymmeneen mitaliin, joista kolme oli kultaista.
Onnittelemme!


1247113439_img-d41d8cd98f00b204e9800998e