Artikkelin kuvamateriaali on Alma Median Vuodatusjärjestelmässä tuhoutunut.  X

Lahdessakin lukiotyön päätteeksi oppilaat voivat halutessaan suorittaa diplomin harrastuneisuutensa puitteissa: he saavat suorituksestaan todistuksen. Idea on kannatettava:jatko-opintoihin pyrittäessä diplomipaperi voi olla hakijalle eduksi.

X

Kannaksen lukion ilmaisutaidon ryhmässä oli tällaisena diplomityönä valmistunut esitys Sateenvarjon alla.

Viisitoistahenkinen työryhmä markkinoi komeasti esitystään: uusi musiikkinäytelmä, romanttista fantasiaa, hitchcockmaista jännitystä musikaalinumeroilla höystettynä. Markkinoinnista välittyi kunnianhimoa ja onnistumisen sekä täyttymyksen tunnetta.

Näin taiteessa pitää olla - pää ylhäällä pilvissä! Todellisuudessa esitys kesti 25 minuuttia, siinä ei ollut minkäänlaista jännitettä tai muuta työryhmän lupaamaa ominaisuutta. Vain kovin tavanomainen näyttämötekniikka savuefekteineen, pari tanssikohtausta, puvustus ja äänentoisto toimivat tyydyttävästi. Kokonaisuus, henki, eläytyminen ja ilmaisu puuttuivat.

Olisiko lukion vastaavan opettajan sittenkin ollut aiheellista kertoa, että tämäntasoinen esitys ei välttämättä vielä kelpaa yleisesti nähtäväksi. Eipä silti, sattuuhan näitä luulon ja todellisuuden harhatuloksia ammattilaisillekin.

 

 

http://tarmon.vuodatus.net/blog/2422808/tekotaiteellisia-saroja/

Sateenvarjon alla viimeinen esitys on tänään klo 18.00

 

 

Päijät-Hämeen koulutuskonsernin prioriteetit

Päijät-Hämeen koulutuskonserni on paisunut niin mahtavaksi hallintosateenvarjoksi, että sen vähäisimmät, ahkerimmat, mielenkiintoisimmat ja tuloksellisimmat yksiköt tahtovat jäädä suuren sateenvarjon julkisuustavoittelussa perimmäisiin piilokomeroihin.

Edelleen on käynnissä Lahden Muotoiluinstituutin maineen palauttaminen ja irrottaminen Päijät-Hämeen koulutuskonsernin/Lahden Ammattikorkeakoulun moninkertaisista hallintokourista – asia on kesken.

Sen sijaan Koulutuskeskus Salpaus – tuo erilaisiin perusammattitutkintoihin johtava koulutuslaitos - on jo hiljalleen saanut painua nöyrästi julkisuudelta piiloon.

Yhtenä ilmiönä, säästösyistä muka, jo toista vuotta Koulutuskeskus Salpauksen oppilastyönäyttely on sijoitettu paikkaan, josta sen löytäminen vaatii vaivaa, nokkeluutta ja epäloogisuutta: entisen Lahden ammattikoulun pihalta Kulttuurikeskuksen löytäminen on jo taitolaji. Vanhaan rakennushalliin oli kuitenkin saatu aikaan näyttävä, tosin aika pienimuotoinen oppilastöiden näyttely. Vierailuaikanamme ei muita vierailijoita ollut tähän mielenkiintoiseen työnäyttelyyn löytänyt.

Alla loistelias veneentekijän mestarityö: lähes kuusimetrinen soutukanootti 1900 -luvun alun piirustuksin sekä korutöitä ja erilaisia fantasia- ja naamiorakennelmia

 

XX

 

Aikaisempina vuosina näyttely Sibeliustalossa oli sekä töiltään että yleisömäärältään menestys. Eikö markkinoinnin kannattaisi uudelleen miettiä näyttelypaikkaa? Sibeliustalon näyttelytilat ohjasivat monen nuoren ammatinvalintapäätökset Koulutuskeskus Salpauksen monipuolisen tarjonnan suuntaan. Nyt piilossa oleva näyttely ei palvele ketään.

Näyttely päättyi eilen.

 

Salpausselkämarkkinointi


1594732.jpg1594733.jpg  1275286310_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eilen lähtivät verovaroillamme kaupunginjohtajamme Jyrki Myllyvirta, sivistystoimialajohtaja Maritta Vuorinen ja urheilutoimenjohtaja Tommi Lanki  Turkkiin, Antalyan kaupunkiin (30.5.-5.6.2010 Maailman Hiihtoliiton seminaariin ja valintakokoukseen).

Miksi? He ovat osa Suomen Hiihtoliiton ja Lahden kaupungin vuoden 2015 MM-kisahakukoneistoa: tavoitteena valita Lahti-Helsinki vuoden 2015 MM -kisapaikaksi.

X

On kummallista, että Lahden edustus on tällainen: harmaiden, lähes tuppisuiden supliikkitaitoa vailla olevien henkilöiden delegaatio. Maritta Vuorinen osaa tosin kuvissa hymyillä, Tommi Lanki on osannut aikanaan pelata koripalloa ja Jyrki Myllyvirta – ei osaa katsoa silmiin, vaikka on paperitöissä osoittautunut päteväksi mieheksi.

X


Omituinen syötti Suomen delegaatioon toisaalta on saatu: Euroopan puhuvin pää, ulkoministeri Alexander Stubb on pistetty likoon maamme puolesta, hakukomitean nokkamieheksi: häneltä puhetta ja kielitaitoa riittää, mutta entä ajatukset ja teot, poliittinen yksipuolisuus? Onko hän enää missään asiassa vakuuttava?

Miten käy Lahden ja Salpausselän?