Muutama kuukausi sitten istuin Lahden Musiikinlaitoksen tiistaikonsertissa. Vuorossa olivat pidemmälle laulua opiskelleet Lahden Musiikki-ja draamainstituutin oppilaat. koko sävellyksen orkesterin osuuden ammattitaidolla, jota harjoitus harjoitukselta hämmästelen, kapellimestari ja tietenkin lauluharjoituksesta vastaava opettajataikuri, lavastaja, valosuunnittelija, puvustaja, tuottaja ovat työnteossa läsnä.

Nuorten laulajien työskentely monituntisissa yhteisharjoituksissa näkyy esimerkillisen intensiivisenä, äärimmäisen vastuullisena ja kurinalaisena, silti kokoajan uutta luovana ja synnyttävänä samaan, yhteiseen kokonaispäämäärään, oivallukseen ja tyyliin perustuvaa näyttämöteosta kohti. Nämä nuoret taiteilijat osaavat myös kannustaa toisiaan jo asiantuntevasti ja oikeamielisesti – heidän musikaalinen lahjakkuutensa ja osaamisensa on ennenkuulumatonta…

Enempää en hiisku. Ounastelen, että tekeillä on harvinainen lahtelaistaideherkku.

 

1247113439_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

W.A. Mozart:

Le Nozze di Figaro - Figaron häät

Mozartin Figaron häät maaliskuussa Lahdessa, Lahden kuuluisassa Konserttisalissa. Tämän perinteikkään oopperan raikkaasta ja energisestä tulkinnassa monet oopperan nuoresta solistikaartista ovat jo saavuttaneet mainetta maakuntaoopperoissa sekä kansallisissa laulukilpailuissa.

Oopperan ohjauksesta vastaa musiikkiteatteriohjaaja Janne Lehmusvuo. Oopperan orkesterina toimii Lahden Nuori Sinfonia, joka on Lahden ammattikorkeakoulun Musiikki- ja draamainstituutin ja Lahden konservatorion yhteinen, täysimittainen sinfoniaorkesteri. Orkesterin taiteellisena johtajana ja oopperan kapellimestarina toimii Esa Heikkilä, laulunharjoitus Sirkka Parviainen, harjoituspianisti Leena Suhonen.

Esiintyjät
Kreivi Joonas Asikainen/ Eero-Veikko Häkkilä (Metropolia AMK)
Figaro Jani Kyllönen (Sibelius-Akatemia)
Kreivitär  /
Silja Kukola/ Heli Huuki
Susanna Saara Silvennoinen / Laura Riihimäki
Cherubino Minna Vilen / Jenni Sainala
Marcellina Helena Berg / Minna Teräväinen
Basilio Annamaria Karhulahti
Curzio Hakim Attar
Barbarina Milla Nissinen / Elsa Polvinen
Bartolo Tapani Plathan (Sibelius-Akatemia)
Antonio Juho Eerola
Kuoro Katariina Airaksinen, Sabrina Hongisto, Johanna Kinnunen, Leea Lahtela, Anna Leikas-Korhonen, Salla Marttila, Kaisa Näreranta, Katja Tuulari

NÄYTÖKSET:
14.3.2011 klo 18 ennakkonäytös
15.3.2011 klo 19 ensi-ilta
16.3.2011 klo 19 näytös
18.3.2011 klo 19 näytös

Esityskieli italia

 

1299349584_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuvavälähdyksiä Lahden Figaron ensimmäisestä läpimenoharjoituksesta teoksen harjoitussalissa