Lahden Tilakeskus aikoo pistää kaikki omaisuutemme rahaksi: tulostavoitteen vuoksi myyntiin pistetään meidän kuntalaisten omistamaa ainutlaatuisen kaunista, lasten ja nuorten kesäviettopaikkaa Kukkasjärvellä sekä historiallisesti merkittävää Töyrykadun mökkiä keskellä Lahtea, molempia viimeisen päälle rahastaen - tosin vain mitättömän pieniä pikkusummia kaupungin Tilakeskuksen budjettiin tuottaen.

Miksei näitä kiinteistöjä vuokrata kaupunkilaisten yhdistysten aktiiviseen toimintaan? Toimialan keräämällä rahatukulla kaupunginvaltuuston strategioihin ylväästi kirjoitetut periaatteet voidaan ohittaa ja mitätöidä.

Ote strategiasta:

Lahden kaupunki tukee suvaitsevuutta, monikulttuurisuutta ja yhteisöllisyyttä sekä yhteisöjen toimintaa. Paikallisia yhteisöjä ja asukkaiden omaehtoista toimintaa tukemalla kaupunki luo edellytyksiä turvalliselle ja viihtyisälle asuinympäristölle. Yhteisöjä tukemalla vahvistetaan myös asukkaiden omatoimisuutta oman hyvinvointinsa edistämisessä. Vuosina 2011–2013 painopisteenä ovat lasten, nuorten ja lapsiperheiden yhteisöt.,

http://www.lahti.fi/www/cms.nsf/pages/7DF5AA278FF05268C2256F570036DF3F

 

Ympäristö=bisnes

 


Kaupungissamme vietetään parhaillaan ympäristöviikkoa. Sen sisältö tuntuu tavallisesta kansalaisesta aikalailla vieraalta, epäinhimilliseltä: samalla kun teemana kehotetaan kaikessa säästämään energiaa, tuhlataan miljoonia milloin mihinkin toriparkkimyllertämiseen ja sen keskustaa tuhoavaan yksityisautoistamiseen. Messukeskuksen laajentamiseenkin tuntuu vaivatta löytyvän lähes kaksikymmentämiljoonaa.

Lahti ympäristökaupunkina on määritelty strategiassamme uusiksi. Kaupungin strategiaa lukiessa vasta ymmärtää, että sitä yritystoiminnan bisnestä tuo ympäristökaupunki tarkoittaa.

Lahti on strategiassaan asettanut tavoitteekseen olla kokonaisvaltainen kestävän kehityksen kaupunki ja ilmastotyön edelläkävijä. Tätä tavoitetta toteuttamaan käynnistetty GreenCity -kehittämisohjelma sisältää laajoja kehittämishankkeita ja käytännön tekoja. Lahti on jo pitkään tehnyt merkittävää työtä ympäristönsuojelun ja ympäristöosaamista hyödyntävän yritystoiminnan alueilla. Olemassaolevat hyvät käytännöt ja suunnitteilla olevat uudet hankkeet ovat myös merkittävä osa ympäristöohjelmaa. Kaupunginhallitus päätti GreenCity -ohjelman käynnistämisestä kesäkuussa 2010. 

www.greencity.fi

 

Kuva Katri Kokon näyttelystä "Rakkaudesta ruosteeseen" Ympäristöneuvonnassa Vesijärvenkatu 27