Iltamat.jpg

 

Etelä-Suomen Sanomat 40 vuotta sitten. Menossa Nostoväkinäyttämön Iltamat Salpausselän koululla, kuvassa viulupelimannina Jaakko Pajula

Jaakko Pajula  8.5.1938 - 19.11.2011

Tänään sain kuulla, että työtoverini Jaakko Pajula on kuollut. Tämä hauska, huumorintajuinen ja musiikillisesti lahjakas, nokkela-älyinen velikulta, oppilaiden lähes jumaloima ja meidät kaikki mukaansatempaava Jaska oli tarkkailuluokan opettajana monet vuodet Puistolan koulussa, Lyseon nyt puretussa viipalekoulurakennuksessa ja Kallion koulussa. Hän oli työtoverina sympaattinen, luotettava, innostava ja perusteellinen, mutta samalla myös varsin originelli taiteilija, jonka kanssa oli valtaisan mukava tehdä välillä vaativaakin koulutyötä. Häneltä opin yhteisesti sovitun, yhteistyön merkityksen ja monet ainutlaatuisen mieleenpainuvat erityisoppilaan pedagogitemput. Sain hänet ympäripuhuttua pariksi vuodeksi silloiseen Nostoväkinäyttämöön mukaan. Teimme iltamia, näytelmiä ja avasimme mm. Messilänkartanon yleisötoimintaan.

Jaskan kuoleman mukana häipyy yksi harvoista lahtelaisista sympaattisista persoonallisuuksista, räiskyvä luonnonlahjakkuus, ystävä, aito ihminen manan majoille, mutta hänen ainutlaatuisen valoisa olemuksensa, leukaperiensä älykäs huumori säilyvät täällä muistoissamme vielä pitkään.

Artikkelin kuvakoko ja laatu eivät vastaa alkuperäisen Vuodatuksen artikkelia, jonka kuvat Alma Median Vuodatusjärjestelmä tuhosi.