Musiikki- ja draamainstituutin varhaisiän musiikkikasvatuksen linjan pieni Joulun odotusta -tuokio jätti kuulijan haikealle mielelle: tällaista valovoimaista ja lämminhenkistä ammattikuntaa ei kohta enää Lahdestamme valmistu, sen takaa kaiken kulttuurisen kasvatuksen kieltävä Päijät-Hämeen koulutuskonsernin hallinnoima Lahden ammattikorkeakoulu.

Ronja Kreus on musikaalinen lastenkasvattaja, joka osaa ottaa pikkuyleisönsä, laulaa ja musisoida luontevasti ja teeskentelemättömästi. Monet tutut jouluiset lastenlaulut, kuten Kolme pientä porsasta, Leipuri Hiiva sekä hieman tuoreemmat etenkin Kaj Chydeniuksen Magdaleena ja Pekka Simojoen Pieni Liekki helisivät kauniin puhtaasti, ilmeikkään valoisasti esiintyvän tulkitsijan eläytyvällä varmuudella täyssalilliselle kuulijakunnalle. Hauska rytmisoitinten säestys quiroineen, perkussioineen (Maria Hietava) ja laatuisa pianosäestys (Rosa Siltanen) värittivät tutun R.Raalan Joulukirkkoon Ronja Kreusin konsertin tulkinnalliseksi pikkuherkuksi.
 
Vain aasinsiltamaisen tarinankerronnan ohjaus tuntui keinotekoisen teennäiseltä: miksi lapsille pitäisi tekolapsenomaisesti lällättää, siten kuin solisti oli ohjattu asia toteuttamaan, ihmettelin.


Joulun odotusta Musiikki- ja draamainstituutin kamarimusiikkisalissa 30.11.2012