Uusi Kipinä2.jpg

Lahtelaisittain Uusi Kipinä -taidekeskus myyntinäyttelyineen on oivallisella paikalla. Olen hitaana suomalaisena jo vuosia pohtinut sen näyttelyiden kiivasta tahtia: moni siellä vierailleesta taiteentekijästä teoksineen on jäänyt kokematta. Yhtälailla olen pohtinut Uusi Kipinän kovin niukan ahtaita esittelyseiniä, joissa teokset eivät aina ole olleet edukseen sinänsä sympaattiseen ahtauteen ripustettuina. Taiteen kannalta ei ehkä myöskään taiteilijoiden valinta ole meille taidetta rakastaville otollisin - Kipinään kun saa teoksensa ilmoittautumalla näyttelyjonoon ja varaamalla määräsuuruisen summan euroja taiteensa ripustamiseksi. Taiteen laaduntarkastus tuntuu välillä sivuseikalta ja himmentää Uusi Kipinän ominaisarvoa taiteen etuvartioriveissä

Uusi Kipinä3.jpg

Olisiko kokeilevamman, kiinnostavammankin taiteen sija kipinöivämpi ja kiinnostavampi tapa saada lahtelaiset ja vierailijamme poikkeamaan sinänsä hyvin toimivassa Kipinässä.

Ylläolevat kehnot kuvat on näyttelyn hienoista teoksista ja niiden tekijät löydät allaolevasta linkistä sekä teokset Uusi Kipinän  näyttelystä 14.7.2013 saakka.

http://www.galleriauusikipina.fi/