608819.jpg

Kuhmoisissa, lähes neljänsadanmetrin pituisella Päijänteen hienohietaisella hiekkarannalla sijaitseva Tanhuan kesäsiirtola komeine historiallisine päärakennuksineen ja toimivine suurine majoitusrakennuksineen, aittoineen, rantasaunoineen ja ruokaloineen on toistamiseen julkisesti myytävänä. Oikeastaan me lahtelaiset omistamme sen, ja kaupungin omaan kassaan pitäisi pyydetyn vajaan 700 000 euron summan kilahtaa. Sinnehän sekin hujahtaisi suolarahana rahoittamaan kymmeniämiljoonia maksavaa toriparkkiamme ja muuta kaikkien meidän kaupunkilaisten valitsemien valtuutettujen hyväksymää lahtelaisuutta. 

http://www.phkk.fi/esittely/kiinteistopalvelut/tanhua/Sivut/default.aspx

 

Tanhuan omistustarinan todellisuus on nimittäin tällainen:

http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2007/06/lahen-lapset

 

Rahankäytöltään Tanhuan kaupat sujuivat näin:

1. Suomen valtio antoi v. 1996 Päijät-Hämeen koulutuskonsernille maksutta Kujalan maatalousoppilaitoksen 75,3 hehtaarin maat ja rakennukset velvollisuudella jatkaa kiinteistöissä ja tilan mailla alan ammattikoulutusta.               0 mk = 0 euroa

2.  V. 1999 Päijät-Hämeen koulutuskonserni halusi ostaa Lahden kaupungin omistaman, Koulutuskonsernin vuokraaman Tanhuan kesäsiirtolan perustaakseen sinne Kala- ja äyriäistalouskeskuksen. Kauppasummaksi sovittiin 2 058 000 markkaa. Tosiasiassa kauppa hoidettiin ilman rahaa: Päijät-Hämeen koulutuskonserni antoi valtiolta ilmaiseksi saamiaan Kujalan peltoja 29,4 ha Lahden kaupungille ja sai vastineeksi ilmaiseksi Lahden kaupungilta Tanhuan kesäsiirtolan.                                       2 058 000 mk = n. 415 594 euroa  xx

3. Vuonna 2006 Päijät-Hämeen koulutuskonserni yritti luopua sille tarpeettomasta Tanhuasta, hintapyyntönään 750 000 euroa, mutta tarpeeksi rahakkaita ostajia ei löytynyt.                                          750 000 eruroa                     

 

4. Tänään Tanhuan omistaa edelleen Päijät-Hämeen koulutuskonserni, joka vuosien varrella on remontoinut tilaa omien laskelmiensa mukaan sadoillatuhansilla euroilla. Hintapyynti on nyt 680 000 euroa.                                                                            680 000 euroa

xx Katso http://www.rahamuseo.fi/multimediat_ja_oppimateriaalit_rahanarvolaskuri.html

Puhallusbisnes voimissaan

Päijät-Hämeen koulutuskonserni ilmoittaa, että sen omistamassa Kujalassa ei alkavana lukuvuonna enää toteuteta Suomen valtion luovutusehdoissa edellyttämää ammattiopetusta. Koulutuskonserni haluaa nyt purkaa Kujalan rakennukset ja myydä vielä omistamansa 12,9 hehtaarin tonttimaan logistiikkakeskukseksi (kenties Lahden kaupungille ja tietenkin muille maksukykyisille). Lahden seudun rakennuslautakunta hyväksyi viime kokouksessaan äänin 5-4 rakennusten purkamisen hyläten Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen tekemän oikaisuvaatimuksen, vaikka Ely-keskuksen lisäksi myös Kaupunginmuseo ja osittain Maankäyttö vastustivat purkamista. Ilmaiseksi Suomen valtiolta saamansa maan Koulutuskonserni aikoo jälleen maksattaa meillä Lahden veronmaksajilla.

Pelkästään Lahdessa esimerkiksi koko Ståhlberginkadun ja Svinhufvudinkadun laajat koulukorttelirakennukset ja kampusalueen sekä Fellmannian kiinteistön ja Muotoiluinstituutin rakennukset Päijät-Hämeen koulutuskonserni on saanut ilmaiseksi joko kaupungilta tai valtiolta. Myös Kiveriön yläasteen ja lukion kiinteistön se sai kaupungilta maksutta. Nyt kun koulutuskonserni ei tarvitse niitä hallintonsa keskuspaikkana, se vuokraa omistajana tilat - Kristilliselle koululle ja Ruotsinkieliselle koululle sekä päiväkodille.

Aikanaan ammattiopetustarkoitukseen perustettu Päijät-Hämeen koulutuskonserni on malliesimerkki ideologisesti komeasta suunnitelmasta, jonka ihmiset pilaavat. Se jää tuleville sukupolville varoittavaksi esimerkiksi itsekkäiden kunnallispoliitikkojen tavasta ja taidosta pelata itsensä omaan norsunluutorniinsa, Lahden kaupungin demokraattisen päätösvallan ulottumattomiin. Päijät-Hämeen koulutuskonserni on enää pelkkä rahanpyörittäjäbisnes, joka lypsää Lahtea ja lähikuntia miten haluaa, vaikka vähintään oikeudenmukaista olisi, että koko Päijät-Hämeen koulutuskonsernin suuri kiinteistömassa palautettaisiin maksutta sen oikeille omistajille, Lahden kaupungille ja Suomen valtiolle.

Asiaan liittyy vielä uudempi valtalonkero. Vuonna 2008 perustettu Osaamiskiinteistöt Oy on perustettu hallinnoimaan Fellmannin kongressikeskuksen, Aikuiskoulutuskeskuksen sekä Kiinteistö Oy Niemenkatu 73:n suurta uudiskiinteistöä ja kaikkia mahdollisia korkeakoulutustiloja: tulevaisuudessa mm. Ammattikorkeakoulun kaikki opetus aiotaan keskittää vuoteen 2017 mennessä Osaamiskiinteistöt Oy:n omistamiin Niemenkatu 73:n kallisvuokraisiin tiloihin. Tällaista toimintaa voidaan kutsua puhallukseksi, joka tuntuu jatkuvan keskeytymättömänä, entistä piilotetumpana Osaamiskiinteistöt Oy:n lonkeroissa.

http://www.finder.fi/Kiinteist%C3%B6nhallintoa/Osaamiskiinteist%C3%B6t%20Oy/LAHTI/paattajat/865810  

 

Tanuuajuttu1-normal.jpg

Alkuaan Lahden lapsille kesävirkistykseen hankitulle ja vieläkin samaan tarkoitukseen erinomaisesti soveltuvalle Tanhualle ei tietenkään koskaan perustettu Kala- ja äyriäistalouskeskusta. Kauniin Tanhuan lahtelaistarina on päättymässä rumaan bisnekseen.