Ikuisesti sinun.jpg

Kuva Miika Riikonen
Lahden kaupunginteatterin oheisohjelmana Kaisa Leppänen, Mikael Saari ja Anu Silvasti esittävät tekstiä ja säveliä surusta, läheisen, rakkauden menettämisestä. Aihe on timantti ja koskettaa meitä jokaista. Tunnin mittaisen Ikuisesti sinun -matinean näyttelijäesiintyjät ovat uskaltautuneet rakentamaan, säveltämään ja tekstittämään itse suuren osan illasta. Rohkeudesta kiitokset.

Illan painavinta musiikillista koskettavuutta ja sanottavaa tarjoavat kuitenkin Tuure Kilpeläisen, Anna Erikssonin, Otto Donnerin, Maija Vilkkumaan ja Jarkko Martikaisen musiikki ja teksteistä puhuttelevinta, aihetta avaavinta ovat Helena Anhavan hienot säkeet.

Tekijöiden oma tuotanto ja illan tulkintataso jäävät vaatimattomiksi. Esityksessä Mikael Saaren ennen upea laulu on jotenkin tukahtunutta, liiaksi kurkusta lähtevää, määrältäänkin kovin niukkaa, Kaisa Leppäsen koko ilmaisu taas turhan teatraalista, kuin sinänsä sisäistetyn aiheen käsittelyä pelkän ulkonaisesti näyttävän dramaattisuuden ja katkeruuden kautta. Anu Silvasti malttaa tunnelmoida hillitysti.

Raaka timantti olisi tarvinnut taitavan hiojan - hyvän ohjaajadramaturgin - ennen näytteilleasettamistaan, aidosti koskettaakseen.

 

Ikuisesti sinun

DRAMATURGIA Kaisa Leppänen   ESIINTYJÄT Kaisa Leppänen, Mikael Saari    PIANISTI Anu Silvasti
VALOSUUNNITTELU  Harri Peltonen    ÄÄNITEKNIIKKA Sami Järvinen

http://www.lahdenkaupunginteatteri.fi/produktio/84/Ikuisesti%20sinun