Kolme omailmeistä, musiikillisesti komean hallittua, ratkihauskaa, rentoa ja mielemme riemuisaksi loihtivaa musiikkiteatteriesitystä pelkästään tämän kesän ajalta todistavat kaupunkimme jo koko maamme mittapuussa ainutlaatuisen korkeatasoiseksi musiikkiteatteriosaajien koulutuskaupungiksi. Pieni Lemmenleikki (Messilän Markkinaravintola), Mörkö Ooppera (Pikkuteatteri) sekä Hertsi ja Eetteri (Radiomuseon piha) ovat musiikkiteatteriherkkuja, jotka jokaisen pienen ja suuren, murheisen tai iloisen lahtelaisen ja mahdollisimman monen Lahdessa vierailevan soisi kokevan. Kaikki nuo esitykset ovat valtaisan energisiä, toimivia, osaavia ja taiteellisesti korkeatasoisia musiikkiteatterituotteita, joista me lahtelaiset voimme aidosti nauttia ja olla ylpeitä.

Pesäkallion Irwinin simmarit odottaa vielä katsomisvuoroaan. http://kesateatteri.com/kesa-2014/kesan-2014-aikataulu/

 

Hertsi ja Eetteri Radiomäellä

Teroporali1-normal.jpg

Tero Porali on kirjoittanut, säveltänyt ja ohjannut aivan vallattoman sympaattiseksi ja hersyvän hauskaksi tarinansa Hertsistä, Eetteristä ja Lahtisen perheestä. Siinä mennyt radio- ja televisioaika ja nettipelikiireinen aikamme törmäävät toisiinsa räiskyen mielikuvituksellisen viisaasti. Hauskan valloittava juoni monine yllätyksineen huuhtelee lämpimän älykkäällä huumorillaan meidän ajatussuonemme raikkaiksi, kuvitelmamme alkavat sykkiä sen vauhdissa mukana ja meillä kaikilla pienillä ja suurilla on tosihauskaa. Kaiken huippuna koko nelihenkinen näyttelijäjoukko Katariina Lantto, Satu Lemola, Pyry Smolander ja Anssi Hyvönen vie meitä mukanaan vaivatta, tyypittelee vietävän taitavasti, tanssii letkeän rennosti  ja ennen kaikkea laulaa niin luontevan eläytyvästi, että sulamme nauttimaan pitkästä aikaa uudesta, laadukkaasta, omailmeisestä, suomalaisesta ja älykkäästi kekseliäästä musiikkiteatteriesityksestä koko perheelle.

Radio- ja TV -museon piha, Radiomäenkatu, Lahti

https://www.facebook.com/hertsijaeetteri

To 24.7. klo 11 ja 13
Pe 25.7. klo 11 ja 13
La 26.7. klo 11, 13 ja 15

 

Mörkö oopperan uusi ilme

images?q=tbn:ANd9GcTqZ0bkhd9yANDkJ2jiXH_

Lahden kaupungin virallinen kulttuuritoimi on pystynyt palkkaamaan jo muutaman kesän nuoria taiteen opiskelijoita reilun kuukauden mittaisiin kesätyöproduktioihinsa. Tämänkesäinen tekstivalinta, kulunut ja pölyttynyt Marjatta Pokelan Mörkö ooppera oli täydellisesti virkistetty, energisen vauhdikas, näyttelijävalmiuksiltaan taidokas ja yleisilmeeltään lumoavan ehyt kokonaisuus. Sen moneen tunnelmaan yltävä idearunsaus ja laulutekstit, villin taidokas liikunta ja akrobatia, stemmoissa hyvin laulavat kuorot, maittava jousisoitinvoittoinen livebändi, tarkasti ja veikeästi tulkittu hieno koreografia sekä yhteisilmaisun ja näyttelijätyön rikkaasti oivallettu ja viritetty toteutus oli ehdottomasti nautittavinta Kulttuurikeskuksen teatteriantia kautta aikain. Markus Karekallaksen ohjaus, Tomas Takolanderin ja Sanna Parviaisen musiikki ja sen harjoitus sekä Amandine Doatin koreografia tekivät esittäjistä ja esityksestä täysipanoisen suomalaiskansallisen, karnevaalisen teatteri-ihmeen.

Rooleissa: Kalle Kurikkala, Amandine Doat, Set Häkkinen, Helmi Jokinen, Samuli Kakko, Juho Keinänen, Saku Knuuttila, Maija Pihlaoja, Taru Piira, Ilja Salakka, Mika Seppälä, Sara Seppänen, Tomas Takolander, Anna-Sofia Tuominen, Janne Tuovinen, Johan Wahlsten

Esitykset Pikkuteatterilla loppuumyydyt 28.6.-4.7.2014 (esitykset jo päättyneet)

https://www.facebook.com/lahdenkaupunginkulttuurikeskus

 

Pieni Lemmenleikki

Lemmenlekki20143.jpg

http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2014/07/euroviisujen-lemmenleikissa

Esitykset Messilän markkinaravintolassa heinäkuussa 2014. Katso esitysajat tästä

 

kyn%C3%A41-normal.jpg

On taas syytä kerrata, että tämän sivun kaikkien neljän musiikkiproduktion keskeiset taiteilijavoimat ovat Lahden musiikki- ja draamainstituutista valmistuvia tai valmistuneita taiteilijoita ja että eläkkeelle livahtaneet Ammattikorkeakoulumme rehtorit ovat nuo kulttuurilinjat tahallaan ja ymmärtämättömyyttään lopettaneet.

Sentähden en voi edelleenkään olla vetoamatta niin kaupunginjohtajaamme Jyrki Myllyvirtaan kuin Ammattikorkeakoulumme hallinnon johtavaan poliitikkoon Kari Salmeen, joilla nyt on yhdestoistahetki nopeasti peruuttaa ja pyörtää Opetusministeriön kanssa musiikkiteatterikoulutuksemme lakkauttamispäätös: nämä kaksi miehenkörilästäkö eivät saa nahjustelullaan kulttuuria takaisin Lahteen, suurempiakin huonoja päätöksiä on pystytty muuttamaan, mitä nämä herrat oikein vetkuttelevat ja puuhailevat.