Buustia.jpg

Lahden seudun huusholleihin on eilen jaettu ESS-lehden mukana Buustia-julkaisu. Ainakin 2000-luvun alusta alkaen Suomessa on buustailtu erilaisissa kuppikunnissa, bändeissä, harrastuksissa ja urheiluvalmennuksissa. Savossa taas - kettujen ja piällysmiesten valtakunnassa - yritysbuustailu on ollut liike-elämässä jo vuosia voimissaan. Mikseivät siis Hämeen hitaimmat eli päijäthämäläisetkin alkaisi buustailla suuren maailman malliin.

Helpotusta rahahuolistamme Buustia lievittää jo pelkällä ilmestymisellään, jolla sen julkaisija Ladec todistaa, että rahaa on yli äyräiden, kun tällainen 20-sivuinen, kuvallinen, paksupaperinen lehti toimitustöineen, 36000 kappaleen painamis- ja jakelukustannuksineen kannattaa meille kaikille sivistykseksi kotiin lahjoittaa. Ainakin me täällä Päijät-Hämeen keskuksessa, Lahessa, kaiken oikeamuotoisen ääntämisen tyyssijassa, tuon enklanninkielisen termin Buustia kaikkine sisältöineen ymmärrämme tärkeimmäksi yhteiseksi asiaksemme.

Sanan ääntäminen ja kirjoittaminenkin täällä tietysti muuttuvat heti puustailuksi. Puustailusta taas juontuu piankin perin väärä käsitys koko termistä, sillä sana kirjainjärjestykseltään liippaa kovin läheltä myös jalkineita - puutseja. Mutta vieraspaikkakuntalaisille voi Lahen seudun asukas aina selittää termiä ja mielleyhtymää ymmärrettävämmäksi ja samalla karsia epätietoisuudet. Kuten että puustailu kenties olisi Fazer- tai Sinuhe-nimisten leipomoiden vehnäinen puustituote tai vaihtoehtoisesti liittyisi ihan seudun kunnallispolitiikkaan, suutuspäissä naapurikuntien, lähinnä Hollolan väelle annettuun henkiseen korvapuustiin uppiniskaisuudesta.

Puustailuun siis meitä kaikkia rohkaistaan Ladecin Buustia-julkaisussa. Ehkä me perustaessamme yrityksen ladecmaisen kehoituksen innostamana luotamme siihen, että saamme yrityksemme viimein juonittua Lahden kaupungin yritykseksi. Niin Ladeckin teki. Nyt sillä on lähes kuusikymmentä hyväpalkkaista työntekijää ja rahoituksesta 67 % on Lahden kaupungin vastuulla. Ladecin työ, seutumme työllisyyden kohentaminen ja työttömyyden vähentäminen, on sitten eri asia -  tarkoitushan on aina pyhittänyt keinot ja nykyisin myös tuloksen.

Englanti on kieli ja taikasana, jolla täällä Päijät-Hämeessäkin viimeistään nyt on Sinun ja minun kaikki tulevaisuus suunniteltava ja toteutettava, muuten pian yllättäen huomaa, että on maailman kansainvälisestä kehityksestä kuin      buusta budonnut.

http://www.ladec.fi/ajankohtaiset/763/ladecin_asiakaslehti_buustia_ilmestynyt