Hiihtom2.jpg

Hiihtomuseossa vietettiin 8.1.2015  hypyllisiä avajaisia.

Lahden hiihtomuseossa käynnistettiin uusi mäkihyppysimulaattori. Museonjohtaja Timo Simanainen ylisti jyväskyläläistä simulaattorin valmistajayhtiötä merkittävästä työstä moninaisin kehuin ja ylitsevuotavan pitkään. Lahden kaupungin simulaattorista maksaman 100000 euron lisäksi museonjohtaja kiitti yritystä vielä ylen määrin ja monin korulausein - semmoista sanahelinääkö se yritysystävällinen strategiamme sitten todellisuudessa on.

Simanainen hehkutti myös, että juuri Hiihtomuseon simulaattori tulee olemassaolollaan muutaman vuoden päästä palvelemaan Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlia. Mitenkähän tuon oikein ymmärtäisi, kun sama museonjohtaja on juuri esittänyt Lahden museoiden aukiolojen merkittävää supistamista ja toivoo myös Lahden museoille yhteistä uutta rakennusta. Ei taida vielä Hiihtomuseon sijainti ja tarkoitus olla museonjohtajamme hallussa.

Sinänsä uusi simulaattori on museokävijälle kiva leikkikalu: suunnittelija on tarkoittanut sen kaikille viisivuotiaista eläkevaareihin (mummoja ei mainittu). Paikalla oli viitisenkymmentä kutsuvierasta, valtuutettujakin ja tietenkin kuuluisia lahtelaisia hyppääjäsuuruuksia menneiltä vuosikymmeniltä ja vuosisadalta punapaidoissaan. Kummallista tosin oli, ettei avajaistilaisuuteen lainkaan ollut hoksattu kutsua nuorta polvea - Suomen hiihto- ja mäkihyppytoivoja - näyttämään esimerkkiä ja innostamaan. Nyt tämä pelkkä eläkeläisten niveliltään jäykistynyt joukko sai vetreyttää kehoaan ja kokeilla hyppyjensä kantavuutta sekä nauttia avajaisten mehuista ja karamelleista. Avajaisissa 75-vuotias Viki Kankkonen hyppäsi tyydyttävän leiskautuksen. Jääkö tuohon arvosanaan koko Lahden hyppäävä tulevaisuus?

http://www.lahdenmuseot.fi/museot/fi/hiihtomuseo/