Kaisa%20ja%20Markus.jpg

Kuva Riku Järvinen

OHJAUS Pablo Gomis Lopez  PUKUSUUNNITTELU JA LAVASTUS Työryhmä ja Nukketeatteri Niveltämö
MUSIIKKI Ilmari Myllynen  ROOLEISSA Markus Karekallas ja Kaisa Nuuttila

Nukketeatteri Niveltämön areenalta katsomoa naurattavat nyt mallikkaan persoonalliset, oikeat, sydämelliset klovnihahmot, joiden esitys on vauhdikasta ja jo hauskaakin, vaikkei ajoitukset vielä ihan sadasosasekunnin tarkkuudella sujukaan. Kaisa Nuuttilan ja Markus Karekallaksen ehyet hahmot ovat salaperäisen sirkusmaisia, oudon jännittäviä, sympaattisen hassuja ja hellyttäviä naurettaviksemme ja heidän tarinaansa mukaan mennäksemme.

Vahinko, ettei nukketeatteri-ilmaisusta nähty tässä sinänsä leppoisassa Herra Steriili -näytelmän puolituntisessa kuin pieni tuulahdus, mutta sekin jo riitti todistamaan, että nukkien ja näin loistavien elävien klovnien vuorottelu olisi sähköistänyt koko shown vielä seurattavammaksi. Keski-iältään kovin nuori teatteriyleisö sai ensi teatterikosketuksekseen - miksi jälleen - pienen pieruhuumorinkin sekä tarinaltaan melko löysäjuonisen ja huippukohdattoman esityksen. Huumoria ei koskaan tässä maailmassa ole liikaa: tämä esitys sopisi lasten lisäksi vallan mainiosti Lahden lähiklinikoilla asioineiden aikuisten lääkärikäyntien analyysiksi - potilaiden nauruhermojen terapeuttisiksi jälkipuheisiksi makeiksi herkuiksi.

Lahti on saanut tämän esityksen mukana, kiireestä kantapäähän hallitut, kerrassaan mainiot ja rakastettavat omat teatteriklovninsa!