Minna%20C.jpg

Tänään Suomen liput liehuivat suomalaisen tasa-arvon ykkösnaisen Minna Canthin kunniaksi. Tänään on myös pitkälle ja ansiokkaalle suomalaiselle kirjalliselle työlle jaettu merkittäviä tunnustuksia. Lahtelainen monipuolinen, taitava, teosmäärältään jo pitkälle kolmannellesadalle yltäneen kääntäjäuran tehnyt Marja Kyrö on saanut ainutlaatuisen merkittävän tunnustuksen työstään.

*Otavan Kirjasäätiön Veijo Meri -palkinnon on saanut Laila Hirvisaari ja tietokirjapalkinnon Paavo Castrén. Kirjasäätiö jakoi torstaina viisi 15 000 euron arvoista kirjallisuuspalkintoa. Palkintoperusteiden mukaan Hirvisaari on ainutlaatuinen kertoja ja on jättänyt yhteiseen muistiimme väkevän jäljen lähihistorian kuvaajana. Castrénia kehutaan kyvystä saattaa antiikin tutkimuksen uusimmat tiedot kiinnostavaan muotoon. Kaarina Helakisa -palkinto myönnettiin Mauri Kunnakselle, joka on perusteiden mukaan yhtä luomisvoimainen kuin uraansa aloittaessaan.

Marja%20Ky.jpg

                                   Marja Kyrö

Erkki Reenpää -suomentajapalkinnon sai Marja Kyrö, joka on suomentanut muun muassa Stieg Larssonia. Oppimateriaalipalkinto myönnettiin Teuvo Nybergille ja Matti Leinoselle sekä 5 000 euron nuoren journalistin palkinto Hertta-Mari Kaukoselle. *

Sydämelliset onnittelumme!