Joutsenetruotsi.jpg

Kevät, meri, joutsenet, laivamatka - ja perillä Tukholma eurooppalaisine vanhoinekaupunkeineen, museoineen, nähtävyyksineen ja koko perheen sekä kaikenikäisten huvittelukohteineen.

Tällä kertaa ensin Junibackenin ihmeellinen maailma, Astrid Lindgrenin ja muiden satukirjailijoiden valtakunta avautuu meille pienille ja isoille lumoavana ja hyvän mielen luojana. Pepin, Viirujen ja Pesosten, Muumien sekä muiden tunnetuimpien satujemme maailma nielaisee meidät täydellisiin mieikuvitteisiin houkutuksiinsa, hahmoihinsa, paikkoihinsa, leikkeihinsä ja tapahtumiinsa.

Junibacken3.jpg

Yksi Junibackenin tämänkertaisista kohokohdista oli jännittävän pelottava teatteriesitys Tove Janssonin ”Kuinkas sitten kävikään” -kirjasta (suom.1952), tarina Mymmelistä ja Muumipeikon aamuisesta maidonhakumatkasta, joka kääntyy kadonneen Pikku Myyn etsinnäksi. Satapäinen täysi katsomo (3-73 -vuotiaita) jännitti taitavasti esitetyn, hienoin lavastein, tehostein ja valoin tulkitun nukketeatteritarinan, huokaisi viimein ääneen helpottuneen ihastuneena. Tämä teatteri on yksi Ruotsin suurimpia, sen vuosittainen esitysten määrä ylittää puolitoistatuhatta, esityksiä on päivittäin useita - ja taiteellinen laatu on sadunomaisen kiehtovaa ja tehoavaa.

Junebacken4.jpg

Olisi väärin paljastaa sitä kaikkea ihanuutta, mihin miltei koko päivä täällä Djurgårdenin Junibackenilla hupenee kaikkine mielikuvituksellisine nautintoineen.

Junibacken2.jpg

Maailman vahvimman tytön koti Huvikumpu, Vaahteramäen Eemeli, Viiru ja Pesonen, Veljeni Leijonamieli ja monet muut lastemme ja meidän satumme värittyvät täällä eläviksi kulkiessamme tunnelmallisissa satuhahmojemme asuinsijoissa, niihin poiketessa, niissä ihmetellessä ja askarrellessa ja tietenkin joitakin satuhahmoja yllättävästi kohdatessamme tai monipuolisen satukirjaston aarteistosta löytäessämme.

Aukiolo,kartta ja lisätiedot:http://www.junibacken.se/