Asunottomien%20y%C3%B6%202015%201.jpg

 

 

Yhdistyneiden Kansakuntien julistamaa Köyhyyden ja syrjäytymisen vastaista päivää 17.10. on jo syksystä 2002 sävähdyttänyt Suomessa Asunnottomien yö -tapahtumien sarja.

 

Hyvinvointivaltio Suomessa on vielä yli 7000 asunnotonta suomalaista, Lahdessakin ainakin 120 ihmistä, joille asunnottomuus on keskeisin ihmisarvoisen elämisen este.

 

Lahden asunnottomien yö edes näin kerran vuodessa on todiste vapaaehtoistyön uhrautuvasta, määrätietoisesta toiminnasta ihmisarvoisen elämän järjestymiseksi kaikille kaupunkimme ihmisille. Kasisalille kokoontuneesta runsaan 150 hengen joukosta jokainen oli jälleen kerran illan kunniahenkilö, ja lämpimän lähimmäiskunnian sai tilaisuuden aikaansaanut koko suuri järjestöjen, yhdistysten ja vapaaehtoisten järjestäjien joukko sekä asiasta huolestuneet paikalle saapuneet.

 

Ruokakasseja, vaatejakelua, lämmintä hyvää keittoa ja kahveja oli tarjolla maksutta jokaiselle läsnäolijalle ja monenlaista rattoisaa ohjelmaa sai kuunnella ja katsella pimeän syksyn lämpimissä sisätiloissa. Samalla sai kohdata tuttavia, samanosaisia kohtalotovereita sekä päättäjiä ynnä pohtia paneelin kuuntelijana asunnottomuusasiaa ja vielä purkaa päättäjille omat asuntohuolensa taas kerran.

 

Sumiammi%202015.jpg

Illan primus motor, Elokolon aluetyöntekijä Jukka  Suomilammi iloitsi salintäyteisestä yleisöstä ja tilaisuuden järjestelyurakan

suuren vapaaehtoisjoukon pyyteettömyydestä sekä illan mieltä lämmittävästä ilmapiiristä.

 

Tässä illassa arvokkain henkilö protokollassa oli asunnoton lahtelainen: hänen vuokseen, hänen ihmisarvoisen elämänsä puolesta kokoonnuttiin ja hänen hyväkseen illan järjestäjät olivat keränneet vaate- ja ruokalahjoituksia, valmistaneet ateria- ja ruokatarjoilut sekä järjestäneet viihdeohjelmatuokioita aina verenpainemittauksia myöten.

Ilta muistutti taas meille liian monin huolestunein osanottajasilmäparein, miten Lahdessa ei ole vielä tehty määrällisesti läheskään kaikkea mahdollista asunnottomuuden poistamiseksi, laadusta puhumattakaan.

 

Josko omalta kohdalta asunnon saaminen viimeinkin onnistuisi!