Saippuakupla%20RV.jpg

 

Lahden kunnallispolitiikassa on asioita, joissa yhteisten asioiden päätösvalta on ylimmiltä päätöselimiltämme karannut demokratian ulkopuolelle ja meidän asukkaiden ulottumattomiin.

 

Tänään, 110-vuotiaan Lahden kaupungin kunniaksi, Lahen uutisia antaa lukijoilleen vesikuplan kuvat ja meiltä veronmaksajilta vuosittain nyhdetyn kuvaan liittyvän noin 200.000 euron suuruisen summan ratkaistavaksi.

 

Mitä tai ketä erilliset kuvat esittävät? Miten kuvat liittyvät toisiinsa? Mistä 200.000 eurosta on kysymys ja miten asian itse ratkaisisitte?

Oikein vastanneiden kesken arvomme hyvän palkinnon ja asian parhaan ratkaisun ehdottaja saa erikoispalkinnon.

 

Vastaukset osoitteeseen lahenuutisia(at)luukku.com viimeistään 15.11.2015. Voittajille tiedotetaan henkilökohtaisesti.

Hyvää syntymäpäivää kaikille lahtelaisille!

http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2015/11/hyvaa-syntymapaivaa-kaikille-lahtelaisille

 

Kyn%C3%A4.jpg

Ylläoleva artikkeli haastoi tämän kuun ensimmäisenä päivänä kaikki lahtelaiset ratkaisemaan vesikuplan arvoitusta. Puhelinsoittoja ja yhteydenottoja on tullut vastausajan päättymiseen mennessä (15.11.2015) puolitusinaa ja vastauksiakin neljä, joista vain yksi täysin oikea vastaus.

Voittaja saa palkinnoksi Päijät-Hämeen tutkimusseuran Poimintoja Päijät-Hämeestä 2015 vuosikirjan sen julkistamispäivänä 28.11.2015.

Tässä voittaneen nimimerkki Titan lähettämä ratkaisu:

"Tervehdys!
Tässä tehtävän ratkaisu:
1. Martti Lipponen, Lahti Aquan toimitusjohtaja 2. Ilkka Simolin (kok), Lahti Aquan entinen hallituksen puheenjohtaja 3. Alettin Basboga (sd), Lahti Aquan nykyinen hallituksen puheenjohtaja 4. Lahden kaupungin 100-prosenttisesti omistaman Lahti Aquan Mustankallion vesitorni. Pintaremontoitu v. 2015. 5. Lahden kaupungin 100-prosenttisesti omistaman Lahti Aquan Vesijärven rantahuvila Ainola, jonka yhtiö saneerasi pilalle v. 2010. 6. Pekka Oinonen (kok, ent.sd vuosina 1974-2012), LahtiAquan hallituksen entinen pj. ja vpj. 

Kahdensadantuhannen euron summa on Lipposen verotettavat vuositulot. Summa on pieni verrattuna siihen, paljonko lahtelaistenveronmaksajien varoja on käytetty Ainolan ja Mustankallion vesitornin saneerauksiin. Kumpikin rakennus on tavallisen asukkaan ulottumattomissa - missä käytössä ne ovat, sitä voi vain valistuneesti arvailla."

 

Lahen uutisia kiittää tuhansia artikkelinsa lukijoita mielenkiinnosta ja toivoo edelleen ehdotuksia 200.000 lahtelaiseuron paremmasta ja oikeudenmukaisemmasta käytöstä Lahden kaupungin asukkaiden ja tulevaisuuden hyväksi.