Aila%20Sepp%C3%A4l%C3%A4.jpg

Galleristi Aila Seppälän hymy viimeisen näyttelynsä teosten keskellä viestii helpotuksesta ja suuren, kymmenvuotisen työtaakan onnistumisesta.

 

Lahden ja erityisesti lahtelaisen taiteen yksi merkittävimmistä esittelyareenoista, Galleria Aila Seppälä, sulkee ovensa. Nyt esillä oleva näyttely, joka päättyy 10.4.16, on gallerian kymmenvuotisessa historiassa sen 70:s näyttely. Muutama taiteilijoiden yhteisnäyttely mukaanlukien esillä on ollut lähes kaksisataa suomalaistaiteilijaa. Gallerian merkitys taiteen esittelijänä lahtelaisille on ollut merkittävä, korvaamaton.

 

Lahden keskustassa valoisa ja aistikas tila on ollut harvinaisen onnistunut foorumi taiteen esittely- ja myyntinäyttelyille. Galleriasta on voinut ostaja saada työn myös valmiiksi, toiveittensa mukaisesti kehystettynä.

 

Aila Seppälän gallerialle on ollut tyypillistä esitellä grafiikkaa. Grafiikka on laadukasta, helposti liikuteltavaa ja ripustettavaa taidetta, jota edullisuutensa ja vedostekniikkansa ansiosta on tavallisenkin taiteenystävän ollut mahdollista hankkia. Grafiikkaa Aila Seppälän gallerianäyttelyissä on ollut keskeisesti esillä niin aloittelijain kuin varsinkin maan tunnustetuimpien graafikoiden töinä. Valtakunnallista grafiikkataiteen kermaa ovat edustaneet Pentti Kaskipuro, Kirsi Neuvonen, Elina Luukanen ja Esa Riippa omilla näyttelyillään.

 

Itseäni ovat eniten vuosien varrella viehättäneet gallerian lahtelaistaiteilijoiden erikoisnäyttelyt, kuten lahtelaisen ja koko suomalaisen akvatintatekniikan kehittäjän Tapani (Lito) Lemminkäisen muistonäyttely, Heikki Rahikaisen keraamikkoesittely, taidemaalari-kuvanveistäjä Satu Loukkolan ja taidemaalarien Ritva Leinonen, Tuomo Lukkari, Olavi Lanu, Aaro Matinlauri, Outi Kirves, Risto Leppänen ja Sirpa Lappalainen sekä valokuvataiteilija Erkki Perkiömäen persoonalliset työt.

 

Kiitokset Gallerian sielulle, aina hyväntuuliselle Aila Seppälälle vuosien työstä ja uhrautumisesta taiteelle sekä meidän lahtelaisten taiteennälän ravitsemisesta.

 

http://www.kehystamogalleria.fi/