Autakaa%20%20Lahden%20naisia.jpg

 

Saimme pari päivää sitten helsinkiläissukulaiselta pienen postimerkillisen kirjelähetyksen. Se sisälsi oheisen lehtileikkeen sunnuntain 8.5.16 Hesarin mielipideosastosta.

 

Kun tuosta samasta aiheesta olen jo useampaan kertaan kirjoitellut tässä Lahen uutisia -julkaisussa, on paikallaan syventää tuota tietämystä lahtelaisesta testosteronivahvuudesta vielä oheista mielipidekirjoitusta laajemmin.

 

Lahden kaupungin nykyisyydellä on vahva, omalaatuinen poliittinen miesperusta. Ominaista on, että kahden valtapuolueen miesvalta toimi liki kolmekymmentä vuotta (ennen vuotta 2000) enteellisesti harvinaisten miesetunimien voimin: Arpo (dem) ja Heino (kok) pitivät yhteisvaltansa tiukasti näpeissään kenenkään sitä horjuttamatta. Tuo valta on tänään vielä taustalta uumoiltavissa, mutta revennyt täysin hallitsemattomaksi kuohunnaksi, jota vielä äärioikeistolainen (ps) ajattelu hämmentää.

 

Pyllist%C3%A4j%C3%A4t.jpg

Uuden vuoden tuomilla puheenjohtajatitteleillä kääritään rahaa omiin taskuihin ja pyllistetään kaupungin asukkaille: Lahden kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Rostedt, Lahden kaupunginhallituksen varapuheenjohtajat Jarkko Nissinen ja Lasse Koskinen, Sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Hannu Himanen, Teknisen ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja Pekka Komu, Sivistyslautakunnan  puheenjohtaja Eero Vainio. Myös neljän muun lautakunnan puheenjohtajat ovat miehiä, mutta he eivät rahajuonittelussa pärjänneet.

http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2015/12/kumarrus-rahalle-on-pyllistys-demokratialle

 

Kaupunginhallitus on se vallankeskittymä, jolla nykyisin on kaupungin strategian mukaan Lahdessa suurin valta. Lohdutonta on, että demareilla ei ole enää yhtään vaikuttavaa miesnimeä vallassa: jo pelkät etunimet Jarkko ja Reijo, aikanaan kovin tavanomaisina etuniminä, viestivät yleisestä yhteisten asioiden päättämistaidon puutteesta, kokoomuksen miesetunimet Juha, Jari ja Reijo samoin. Kokemuksesta voin sanoa, että vain taustajuonitteluin, omanedun tavoitteluin näillä nimillä voidaan operoida, mutta ei hoitaa kaupunkilaisten asioita meidän kaikkien parhaaksi.

 

Kaupunginhallituksen työrukkasiksi tarkoitetut virkamiehet ovat siksi itse ottaneet vallan. Kaupunginjohtajaa ohjailee täysin rahoituspäällikkö Mika, kaikista kaupungin (yhä suuremmin hänen aikanaan homeistuneista) tiloista vastaa Mauri, teknisen toimialan päätöslukkona on vapaamuurarijuristi Hannu, kaupungin opetus- ja kasvatusjohtajana Lassi, lukiojohtajana Heikki, urheilutoimenjohtajana Tommi, terveyden- ja hyvinvoinnin toimialajohtajana Mikko, terveyspalveluiden johtajana Kimmo, vanhuksista ja kuntoutuksesta vastaavana Ismo, teatterinjohtajana Ilkka, Lahti Sinfonian ylikapellimestarina nykyinen Okko ja tuleva Dima, perimmäisenä asiantuntijana museonjohtaja Timo.

 

Entä mihin arkielämämme rahat sitten hupenevat? Useisiin veroäyreillämme ja meiltä perittävin ylisuurin laskuin toimiviin monopoliyhtiöihimme, suurimpina Lahti Energiaan, jota johtavat Eero ja kroisospäättäjä Jorma, sekä Lahti Aquaan, jota johtaa kaupungin korkeimmin (verovaroin) palkattu virkamies Martti.

 

Yhteiset ja yksityiset varat kaupungissa ovat täysin sekaisin. Yleishyödylliset yhdistykset ovat säätiöityneet tai yhtiöityneet ja kaupunkimme rakentaminen on annettu täysin kansainvälisen rakennusbisneksen markkinavoimien haltuun, joita johtavat pelkät vapaamuurarijärjestöön kuuluvat miehet Paavo, Juha, Olli-Pekka, Kauko, Pertti, Raimo, Jouni, kolme Hannua..

Eikä yksityinen koulusivistyskään rehtorikuntineen ole tästä vapaamuurarihegemoniasta vapautettu: Lahden yhteiskoulun entinen ja kaksi nykyistä rehtoria Matti, Markku ja Harri ovat tuon salaseuran jäseniä.

 

Apua!