Joukkoliikenne3-normal.jpg

Näin kesällä on typerää päättää asioista, jotka vaikuttavat suoraan lahtelaisen jokapäiväiseen elämään pitkiksi ajoiksi. Paljon odotuksia herättäneestä Lahden seudun joukkoliikenteestä tuli Suomen heikoimmin toimiva ja kallein.

Lahen uutisia kirjoitti asiasta ajoissa jo varhain keväällä, tutkittuaan faktat muutaman muun Suomen kaupungin osalta, joissa joukkoliikenne toimii (Helsingin liikenteen lisäksi). Esitimme Lahden seudullekin uutta, uusin asiantuntijavoimin tehtyä pohdintaa ja ratkaisua. Lahtelainen asiantuntemus ja joukkoliikennetarve kun on tässä nyt kaksi vuotta voimassa olleessa toimimattomaksi ja kalliiksi osoittautuneessa liikennejärjestelyssä täysin sivuutettu.

Uusien, todellisten lahtelaisasiantuntijoiden johdolla - heitähän on aina maan johtaviin liikenneprofessoreihin saakka, tavallisista lahtelaisista puhumattakaan - voitaisiin saada todellinen tarve ja liikenteen tiheys selville sekä tärkein: joukkoliikenne suosituksi tavaksi liikkua.

Mutta mikä oli seuraus? Vaikka kirjoitukseni luki koko monijäseninen Lahden seudun joukkoliikennelautakunta, niin se päätyi äänin 6-5 supistamaan joukkoliikennettä Lahden ja muiden kuntien avulla. Näinkö joukkoliikenne tehdään tutuksi kansalaisille?

Lahden joukkoliikenteestä päättäminen tuommoisin näennäisdemokratialuvuin on jälleen ääliöpäätös.

http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2016/04/lahden-joukkoliikennesuunnittelijat-vaihtoon

Näin kesällä virkamiesten on helpoin vielä juonia valtuutetut päättämään mitä tahansa virkamiesten omissa harmaissa aivoissa muhinutta päätössumaa. Tänään kaupunginvaltuusto aikoo esittelijän mukaan päättää sote-ratkaisusta. Millä todellisilla dokumenteilla päätös voidaan tehdä, kun kaikki on epäselvää ja arvailua koko valtakunnassa? No tietenkin näennäisdemokratiapäätöksellä äänestämällä.

 

Näin kesällä voisi tehdä vaivatta monta kymmentä vuotta suunnitteilla olleiden asioiden kuten taidemuseon ja uintiharrastajien pitkään toivoman 50-metrin uimahallin rakentamisetkin. Miten se on mahdollista. No jälleen samalla tavalla, muutaman vuoden Lahdessa vaikuttaneen, Lahtea tuntemattoman korkeapalkkaisen virkamiehen esitykseen pohjautuvalla arvovallalla ja näennäisdemokratialla äänestäen.