Takink%C3%A4%C3%A4nt%C3%B6viikko%202016%

 

Orimattilan Mallusjoen Takinkääntöviikkoa vietettiin koko kulunut viikko. Viikko keskittyy Mallusjoen vanhalle 1916 valmistuneelle Seurojentalolle. Ohjelma on viihdemusiikin kauneimmista (Kaj Chydenius vierailee vakiona joka vuosi) melodisista lauluista, Susanna Haavisto-Mikko Perkola -lastenkonsertista aina Muskan kautta muihin karskimpiin rokkareihin ja lavakulttuurin hittimuusikoihin. Tämänvuotinen viikko päättyy Veikko Lavin laulujen tunnelmiin. Miten tämmöinen korkea taso on mahdollista?

 

-Taiteilijoilla on päivyreissään tieto viikon ajankohdasta ja kun asiaa heiltä tiedustellaan, ei kieltäytymisiä ole vielä tullut. Oikeastaan taiteilijoilla on pyrkimys päästä tänne, tästä on tullut jonkinlainen ”pitää siellä kerran minunkin saada esiintyä”, kertoo Kyösti Kyrö, yksi alkuperäisistä viikon järjestäjistä. Silmäilemme yleisöä, jota on pihamaan pöydät notkuen täynnä, puhumattakaan salista, jonne ei mahdu enää ilmarakoakaan. Kyrö myhäilee vieressäni parisataista kansanjoukkoa, josta erottuu paikkakunnan perhekuntien eri sukupolvia, toiset järjestelytehtävissä, toiset jo ansaitussa pelkässä festarihumun nautinnossa.

Kyr%C3%B6.jpg

 

- Tämä on kansankulttuuria mitä suurimmassa määrässä. Olemme saaneet viime vuonna oikein läänin kulttuuripalkinnon tunnustukseksi tästä tapahtumakokonaisuudesta. Tänne tullaan nauttimaan laadukkaasta viihdemusiikista, tanssimusiikista ja laulelmista, juomaan vähän olutta ja syömään bratwurstmakkaraa, hapankaalia, juomaan kahvia ja herkuttelemaan hillovohveleilla. Ohjelma on aina järjestetty viikon aikana siten, että perheen pienimmistä vanhimpiin löytyy ilta tulla tänne viihtymään,tapaamaan ja rupattelemaan sekä nauttimaan. Tilaisuus on aina ollut maksuton! Talkooväki on vuodesta toiseen tällaisen, nytkin liki kolmensadan hengen suuruisen yleisön palvelemiseksi äärimmäisen tärkeä, festarijärjestelyihin kouliintunutta ja koulutettua joukkoa. Puhumattakaan tarjoilusta, joka pelaa koko kuusituntisen illan ajan (klo 18-23.59) hienosti.

 

Ahtaudumme salia kohti ja pääsemme juuri ja juuri sen ovelle kurkistamaan saliin.

 

Muska%20takink%C3%A4%C3%A4nr%C3%B6ciikko

 

Muska vetää parhaillaan daa-da daadaa yleisön tanssiessa ja koko salillisen heiluttaessa käsiään laulun tahtiin.

 

daa-da daa-da--hiki pintaan täytyy saada…aina kiire, kiire, kiire jonnekin on on on ..daa-da...

 

Valtavat aplodeeraukset Muskalle ja hän laulaa vielä pari yleisönpyytämää laulua ylimääräisinä. Suosionosoitukset eivät tahdo ottaa loppuakseen.

 

Riennämme hapenottoon iltahämyiselle yleisön täyttämälle Seurantalon pihalle, Ostamme mainiot hillo-kermavohvelit ja nautimme illan aineelliset herkkupalat. Kohta alkaa seuraavan artistin vuoro. Käymme siis vielä vilkaisemassa salin ovella sitäkin.

 

Takink%C3%A4%C3%A4nt%C3%B6%202016%207.jp

 

Nelijäseninen karskimman rockin yhtye Raggars vetäisee juuri lännen lokarin ja vauhdilla pistääkin menemään.

---ja punapuun kantoon kun mökkinsä laittaa niin silloin se ilonpäivä koittaa, vaikka maaliman myrskyt meitä tuutittais niin vapavus se varmasti voittaa…..

Seuraavaksi yhtye aloittaa laulun seudun maanviljelijöille. Aika karskin sontaisin sanoin, mutta kohdeyleisö senkun nauttii ja nauraa sekä tanssii.

 

Lähdemme paluumatkalle .Pari hevosta ja hellyttävä koiranpentu vievät Seurantalon pihalla vielä hellivät huomiomme. Pyörärivistö talon pihalla on mittava.

Takink%C3%A4%C3%A4nt%C3%B6viikko%202016%

 

Autojen rivistö on valtaisa. Kesäyön näkymä Mallusjärvelle on lumoavan kauniin illanruskon punainen.

 

https://www.facebook.com/events/888436287951419/