Ainopuiston%20teatteri.jpg

Kuva Ainopuiston teatterin facebookista

 

Lahden Kartanon, nykyisen Historiallisen museon pihalle Ainopuistoon avautuu vajaan viikon kuluttua elämäntäyteinen teatteritapahtuma.

Timo Taulo on perustanut Ainopuiston teatterin, joka esittää siellä näytöskappaleen Kapteeni ja rullatehtaan Aino. Esityspaikalla on suuri dokumentaarinen arvo, sillä kapteeni August Fellman on itse rakennuttanut tämän komean Lahden Kartanon ja toiminut kaupungissamme monenlaisissa työnantaja-, bisnes- ja kunnallisissa hallintotehtävissä 1800 ja1900 vuosisatojen taitteessa - aina valtiopäivämieheksi saakka.

 

Paitsi käsikirjoittanut Timo Taulo on myös ohjannut esityksen. Näyttämöhistoriallisesti jännittävintä on Taulon uskalias ajatus, että kaikki osaavat näytellä. Talvella ilmoitettiin lehdissä mahdollisuus päästä näyttelemään Lahti-aiheista näytelmää ja pyydettiin halukkaita ilmoittautumaan. Tulos oli yli sata halukasta. Ohjaaja päätti, että kaikki otetaan mukaan. Mukana on niin ammattilaisia kuin pitkään harrastaneita, paljon ensikertalaisia - kaikenikäisiä. Rohkea ja ihmisiin luottava valtakunnallinen teatteriteko!

 

Kapteeni%20ja%20rulla.jpg

 

Eipä siis ihme, että liput on jo monta viikkoa ennen näytöskappaleen ensi-iltaa kaikkiin yhdeksään esitykseen loppuunmyyty, peruutuspaikkoja voi vielä kysyä.

Jännitämme yhdessä esitysjoukon kanssa näytöskappaleen kaikinpuolista onnistumista.

https://www.facebook.com/ainopuistonteatteri/