Talvivaara1.jpg

Satamiljoonaisissa eurojen kassavirroissa elävässä Suomessa on tänään kaikki hyvin. Tuntuu kuin meistä jokainen saisi jo porskutella rahavirroissa arkemme, juhlamme, elämänilomme ja toimeentulomme huolettomassa yltäkylläisyydessä.

Olli%20Rehm.jpg

Päivä päivältä me yhä enemmän tunnumme samaistuvamme Olli Rehniin, tuohon EU-komissaarin palkkoihin totttuneeseen virkamieheen, ja tietenkin uskomme jokaiseen hänen meille antamaan suureen lupaukseen ja ilmoitukseen.

Viimeisin niistä on, että valtio (=Suomi ja me jokainen suomalainen) antaa 100 miljoonaa euroa Terrafamelle ensi vuoden toimintamenoihin (Talvivaaran kaivos Kainuun Sotkamossa), koska kaikki kaivoksen toimintaan littyvät esteet ovat kadonneet. Taitava mies tämä Olli Rehn, keskustapuolueen todellinen lahja Suomelle. Sopiva mies Rehn oli myös asian ilmoittamaan omien rahavirtojensa patojen avauduttua vielä Terrafameakin varmemmaksi aina eläkeaikoihin asti. Rehnillä kun ei ollut enää mitään nykyisen ministerinviran kaltaista pikkupalkkaista menetettävää, jos vaikka olisi sattunut sekoittamaan todet ja valheet keskenään ja joutuisi siksi menettämään virkansa. Hänet oli ilmoitusta antaessaan juuri nimitetty yhdeksi Suomen Pankin johtokunnan jäseneksi, joille kassavirrat ohjautuvat suoraan omalle tilille muiden kansalaisten työehtosopimuksista tai aikaavievistä prosenttikorotusneuvotteluista häiriintymättä. Vakavalla naamalla kerrottu 100 miljoonan lahjoitus vielä talouspoliittisen ministerivaliokunnan yksimielisellä päätöksellä vahvistettuna tuntui niin uskottavalta, ihan kuin meidän kaikkien suomalaisten puolesta tehdyltä hyvältä työltä, että kyynel tipahti silmäkulmiimme, oikeaan ja vielä vasempaankin.

Lauri%20Ratia.jpg

Vakuudeksi TV-uutiset vielä näytti haastattelun miehestä, jonka kasvot kertoivat useilla kasvorypyillään elämän satojen jalasten uurtaneen siihen tuhat totuutta ja rehellisyyden uurretta. Lauri Ratia, Talvivaaran konkurssipesään Terrafamen hallituksen puheenjohtajaksi palkattu johtaja, oli Rehnit ja kumppanit vakuuttanut ilman hymyn häivääkään kertomalla, että jo kauan odotetut kassavirrat muuttuvat positiivisiksi viimeistään vuonna 2018 Sotkamossa, Talvivaaran mailla. Sanomansa hän todisti Donald Trumpin valinnalla Amerikan presidentiksi, sillä tuo tapahtuma oli Ratian todistuksen mukaan nostanut myös Talvivaaran nikkelin maailmanmarkkinahintaa merkittävästi.

Me kaikkihan sen Rehnin tavoin ymmärsimme ja ilman epäilyksen häivää vakuutuimme, kun meille näin vakavalla naamalla asia esitetään. Myös Ratia tuntui syystäkin levollisen tyytyväiseltä, sillä tuohon 100 mljoonan lahjaerään kuuluvat tietenkin myös Ratian omat palkkavirrat, ainakin ne pystytään lahjoitussummallamme nyt maksamaan.


Juha%20Sipil%C3%A4kainuu.jpg

Todellinen rahavirtamies jo ennen näitä kaivoskuvioita - yrittäjä, miljonääri Juha Sipilä - on tottunut lestadiolaistaustaisena hyväksymään rikkautensa kymmenyksinä tänne maanpäällekin jo ennen taivasvirtoja. Siksi hän pistäysi tänään nyt pääministerinä ehkä jollakin omnibussilla tai halvalla kimppakyydillä suoraan Terrafame-Talvivaara-Sotkamossa ja toi omilla sanoilla vahvistetun yhteisen uskon kaikkien kuultavaksi:

Ympäristöasiat ovat menneet eteenpäin. Prosessi toimii, ja siellä ovat asiat edenneet paljon nopeammin kuin uskallettiin ennakoida ja odottaa. Enää haasteena on saada kuntoon yhtiön kassavirta, sillä valtio ei enää halua olla ainoa maksumies. Talouden positiivinen kehitys on myös edellytys uuden ulkopuolisen toimijan löytymiselle. Meillä on syy luottaa siihen, että yhtiön kassavirta tulee positiiviseksi siinä aikataulussa, kun meille on kerrottu.”

 

Rahavrrat muuttuvat kassavirroiksi vain lupaamalla ja uskomalla. Koettakaapa itse tehdä näiden miesten perässä sama temppu ja avata positiiviset kassavirrat omista sairausvakuutuskassoista, eläkekassoista tai työttömyyskassoista. Onnistuukohan.

 

Kuvamateriaali YLE:n TV-uutisten

 

Vuodatusmainos.jpg