LAhtidemokratia-normal.jpg

Lahden kunnalliselämässä on menossa monenlaiset vahdinvaihdokset. Useat tulevat ratkaisut eivät ainakaan olisi huonompia kuin nykyiset. Yksi sellainen on uuden kaupunginjohtajan vaali ja valinta. Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, joka on jo saavuttanut eläkeiän ja josta lahtelaiset kaupunkifilosofit väittävät yli puolen kaupunkimme asukkaista haluavan päästä heti eroon, pysyy virassaan kuin parantumaton tauti. Mistä on kysymys?

Taidelauantai2015-6.jpg

Politiikasta. Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta edusti kokoomukselaista maailmankatsomusta hakiessaan pikku Mikkelistä suuren Lahden kaupunginjohtajan virkaa ja oikeistoenemmistön äänillä hänet vuonna 2007 Lahteen myös valittiin. Kokoomukselainen näkökulma on myös ulkonaisesti näkynyt hänen hallinnossaan suurina eleinä, käskyttämisinä, joissa surutta, vastuuntunnotta tuhlataan lahtelaisten veromarkkoja tarpeettomiin, epäonnistuneisiin projekteihin ja rakennelmiin. Me kaupungin asukkaat joudumme kärsimään koko loppuelämämme ja häpeämään silmät päästämme Myllyvirran aikaansaannoksista puhuessamme: toriparkki, ohitie, matkakeskus, taidelinjojen ja koulujen lakkautukset, joukkoliikenne, Ranta-Kartano, Aleksanterinkatu, keskustaeheytys eivät kaupunkimme imagoa nosta epäonnistumisillaan ja käyttökelvottomuuksillaan. 

Politiikka on kuitenkin Myllyvirran virassa pysymisen tae ja takapiru, sillä Lahden kokoomukselle miehen säilöminen kaupunginjohtajan pestiin vielä tulevien kuntavaalien tuloksiin saakka takaa rahanmenolle saman suruttoman ja pidemmälle ajattelemattoman kokoomuslaisen, vapaamuurarihenkisen jatkuvuuden. Mikäli Myllyvirta nyt eroaisi tai erotettaisiin, tulevan kaupunginjohtajan valinta olisi kokoomukselle tuhoisa. Lahden 102 jäseninen valtuusto on nimittäin vasemmistoenemmistöinen. Valituksi tulisi siis joku muu kuin kokoomukselainen ehdokas. Lienee Myllyvirrankin kohdannut todellinen käskyukaasi, jolla hän on pakotettu pysymään kuntavaalien tulokseen saakka virassaan vaikka henkihieverissä. Tällaista on politiikka yksinkertaisessa kaupunkifilosofiassaan Lahti -kaupungissa.

 

https://www.lahti.fi/paatoksenteko/kaupunginvaltuusto