Pekkat%C3%B6p%C3%B6h%C3%A4nn.jpg

Teatteri Vanha Jukon & Lahden kansanopiston teatteriopiskelijoiden näytelmän Pekka Töpöhäntä kaikki esitykset Lasten Talvikarnevaaliaikaan on loppuunmyyty..

 

Lahden Lasten Talvikarnevaalit on Finland Festivals -tapahtumaketjun, Lahden Lastenkulttuurikeskus Efektin luetteloima tuotantokokonaisuus.

Ohjelma on jo vuosia ollut venytetty yli kahdelle viikolle, eikä nyt 34.Talvikarnevaalin ohjelmakaan tee poikkeusta:yli sadasta tapahtumasta monet uusitaan useaan kertaan.

Talvikarnevaalien aloitustilaisuus lauantaina 28.1.2017 klo 10-15 on maksuton. Sen ohjelma noudattelee edellisiltä vuosilta perittyä omatoimisen osallistumisen ja tekemisen kaavaa.

Linkki avajaisohjemaan:

http://www.phlastenkulttuuri.fi/index.php/kalenteri/41-muu-ohjelma/342-avajaistapahtuma-100-tarinaa-yhdessa

 

 

Lastenkulttuurissa ilmaisesitykset on yksi mitta taata tasavertainen kulttuuritarjonta kaikille lapsille.

Tässä tavoitteessa Lahden Lasten Talvikarnevaalit on jo monta vuotta pitänyt valtakunnallista peräsijaa – ilmaisia esityksiä tai tapahtumia on kovin niukasti.

Avajaispäivän muu ohjelma onkin perheiden eurojen varassa: neljä erilaista lastenteatteria ja kaksi konserttia sekä yksi elokuva kaikki maksullisia.

Muut maksuttomat Talvikarnevaalien esitykset ja tapahtumat löytyvät maksullisen matkan päästä kaupungin keskustasta, kauppakeskus Karismasta. Lisäksi vain kirkolliset tilaisuudet sekä yksi lasten oma kuvataidenäyttely ovat myös maksuttomia.

 

Paljon teatteriesityksiä

 

Henkka%20ja%20kivimutka.jpg

Lahden Nuorisoteatteri esittää Talvikarnevaaleilla Kalle Veirron  Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka ja MM-tason tehtävä 28.1.2017 klo 15..

Pelkkää lastenteatteritarjontaa näinä reilun kahden viikon aikana on 38 eri esitystä, mutta maksuttomia vain pari sylivauvoille tarkoitettua ja kaksi kirjastoissa esitettävää nukketeatteriesitystä.

Konserttien laita on hieman parempi, 28 konserttia, joista 8 on maksutonta, mutta Sibeliustalo rohmuaa 3 euroa vaatesäilytyksestä sen ainoassa ilmaiskonsertissa! Tanssitaiteella tilaisuuksia on 8, joista yksi maksuton. Kuvataiteeseen liittyviä Talvikarnevaalien tapahtumia on 18, kaikki maksullisia, elokuvaesityksiä 8, joista yksi maksuton. Museokokemuksen saa 1 eurolla tyhjäsalisesta, kokoelmattomasta, keskeneräisestä Hiihtomuseosta!

Alla inkki ja kalenteri Lahden Lasten Talvikarnevaalien koko ohjelmaan:

http://www.phlastenkulttuuri.fi/index.php/info/ohjelma-pdf-tiedostona

 

Olisi siis aika näitä valtion, kaupungin ja veronmaksajien varoja käyttää tuoreemmin ideoin ja runsaammin ohjelmien valmistamiseen vartavasten maksuttomiksi Lasten Talvikarnevaaleja ajatellen.Talvikarnevaalit paljastuvat nyt liiaksi jo valmiiden maksullisten esitysten ja tapahtumien kokoelmaksi.

 

Ymmärrän osan budjetista menevän tilojen vuokriin, osan järjestelykoneiston kuluihin, mutta toimivan ja luovan kulttuurin asiantuntijoille, ryhmille ja taiteilijoille noista rahoista pitäisi riittää huomattavasti suurempi tuki - päämääränä tarjota taidetta maksutta. Kovin kauas jää se Talvikarnevaalien tarkoitus, että kaikilla lapsilla olisi tasavertainen mahdollisuus päästä kokemaan lahtelaisen kulttuurin antimia.