Tänään tiistaina 4.4.17 on viimeinen ennakkoäänestyspäivä.

Sen jälkeen vielä 9.4.17 on varsinainen äänestyspäivä. Käy äänestämässä! Äänesi on tärkeä Lahden tulevaisuuden kannalta.

 

Valtuuston%20%20kokous.jpg

 

Jo aikaisemmin olen kritisoinut sitä, että Lahdessa on täysin epädemokraattinen 102-jäseninen kaupunginvaltuusto: Nastolan ja Lahden pistettyä kaikki valtuutettunsa yhteen yhteiseen laumaan, kaupunginvaltuustostamme tuli maan ja pohjoismaiden suurin kunnanvaltuusto. Nolottaa ja hävettää vieläkin tällainen äänestäjien äänioikeuden sivuuttaminen.

 

Nastola tuli valtuustoomme väkilukuunsa nähden monisataprosenttisesti yliedustettuna 43 valtuutetulla ja Lahti kohtalokkaasti väkilukuunsa nähden aliedustetusti 59 valtuutetulla: nykyvaltuusto ei näin edusta normaalia äänestysalueitten äänioikeutettujen demokratiaa, valtuutettujen päätettyä itse, ilman meidän äänestäjien suostumusta, liittyä suureksi pöhövaltuustoksi. Sen piti yhdistyessään oitis muuttaa Lahden suurimpaan ja kalleimpaan kokoustilaan, Sibeliustaloon, mahtuakseen näin suurena kokoonpanona kokoontumaan.

 

Pöhöttyneen kaupunginvaltuustomme päätökset ovat olleet niin onnettomia ja epädemokraattisia, ettei ketään sen nykyisistä jäsenistä ole syytä näissä vaaleissa valtuustoon valita. Nykyvaltuustomme on vajaan vuoden kestäneessä kokoonpanossaan korruptoitunut ja koteloitunut täysin omaan paksuun kuoreensa päätösten kannalta niin ylisuureksi joukoksi, että tyhmyys on taatusti tiivistynyt.

 

Kömpelöä valtuustoamme on ollut  myös äärimmäisen helppo johdatella ja manipuloida päätoimisin kaupunginhallituksen puheenjohtajin ja hyvin vuosipalkatuin sivutoimisin kaupunginhallituksen ja lautakuntien puheenjohtajaluottamusmiesjäsenin mihin vain.

Palkkiojoukkob.jpg

Puheenjohtajien vuosipalkkiot: Hannu Himanen sosiaali-ja terveyslautakunta, Juha Rostedt kaupunginhallitus, Terhi Hildén sosiaali-ja terveyslautakunta, Lasse Koskinen kaupunginhallituksen konserni- ja tilajaosto, Jarkko Nissinen kaupunginhallituksen elinvoima- ja työllisyysjaosto, Pekka Komu tekninen ja ympäristölautakunta

 

Valitkaa sen vuoksi tuoreista, uudenlaista realismia ja aitoa tulevaisuususkoa edustavista, tahriutumattomista ehdokkaista uusi, lainmukainen 59 jäsenen Lahden kaupunginvaltuusto, jolla ei nykyisen laittoman valtuuston syntejä ole painolastinaan. Uuden valtuuston on ensitöikseen purettava edellisen valtuuston laittomat päätökset.

 

 

nest%C3%A4m%C3%A4%C3%A4n.jpg

 

 

Käyn seuraavassa lävitse vain pari näkökulmaa kokemuksestani seurata Lahden kaupunginvaltuuston 20.3.17 kokousta. Se alkoi klo 18.00 ja päättyi klo 1.40. seuraavana päivänä - kesti siis miltei kahdeksan tuntia. 

Tämä kokous teki mammuttikestossaan päätökset Paavolan kampusalueesta, otti kannan sosiaali- ja terveysalan valinnanvapauslakiin sekä Lahden hallintosäännön muuttamiseen - kaikki äänestämällä.

 

LAhen vaakuna.jpg

 

Valtuusto on itse luotu hovimuodollisuus, jossa suurimmat hovinarrit ovat suuna päänä ja demokraattiset päätökset hautautuneet hovietiketin jäykän, valtavan, asiallisesti perustelemattoman painolastin alle.

 

Lahden kaupunginvaltuuston kokousta seuratessa ei voi välttyä rinnastamasta sitä ammoisiin, täysin nykyajalle vieraisiin etikettisiin manöövereihin ja jo aikansa eläneisiin normaalielämässä ajat sitten hylättyihin typeriin monarkioden hovimuodollisuuksiin, käytäntöihin vailla minkäänlaista järjellistä tarkoitusta. Lahden kaupunginvaltuusto kokouskäytännössään on taantunut tasolle, joka ei enää edusta sivistynyttä 2000-luvun suomalaista tasavaltaa. Lahden kaupunginvaltuuston kokous on surkea näytelmällinen hovishow.

 

Lahden kaupunginvaltuustossa kuvitellaan arvovallan syntyvän puhuttelukäytännöistä, aikansa eläneistä tittelimuodollisuuksista ja täydellisestä oman identiteetin hylkäämisestä, oman persoonallisuuden kieltämisestä.

 

- Missä muualla kuin Lahden kaupunginvaltuustossa sadaltakahdelta (102) ihmiseltä on kokonaan riistetty etunimet, nuo jo meille jokaiselle varsin pieninä annetut oman yksilöllisyytemme ja ihmisidentiteettimme tunnukset.

 

- Missä muualla kuin Lahden kaupunginvaltuustossa puhutellaan toisia kollegoja, monivuotisia ystäviäkin teititellen, heidän pelkillä sukunimillään näin: valtuutettu Virtanen, valtuutettu Salmi, valtuutettu Aaltonen, valtuutettu Salonen, valtuutettu se ja se.

 

- Missä muualla kuin Lahden kaupunginvaltuustossa vaaleissa valitsemamme valtuutetun puhuessa, hän joutuu kanssavaltuutettuihin viitatessaan tai heitä kannattaessaan käyttämään heistä teitittelyä ja kasvotonta nimitystä: valtuutettu Koskinen, valtuutettu Heinonen, valtuutettu se ja se.

 

- Missä muualla kuin Lahden kaupunginvaltuustossa vallitsee lisäksi typerä, tyhjäperusteinen protokollahierarkia, joka pitää jokaisen valtuutetun osata ja muistaa puhuessaan ja puhutellessaan.

Muista tämä protokollaliturginen luettelo:

-kaupunginvaltuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja valtuutettu se ja se, kaupunginvaltuuston toinen varapuheenjohtaja valtuutettu se ja se tai kaupunginvaltuuston kolmas varapuheenjohtaja valtuutettu se ja se tai

-jos kaupunginhallituksen puheenjohtaja valtuutettu se ja se, kaupunginhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja valtuutettu se ja se, kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja valtuutettu se ja se tai kaupunginhallituksen kolmas varapuheenjohtaja valtuutettu se ja se pyytää puheenvuoron tai mainitset hänet omassa puheenvuorossasi, vastaat hänelle, häntä retorisesti puhuttelet tai häntä kannatat, niin muista protokolla.

 

-Missä muualla kuin Lahden kaupunginvaltuustossa tämä arvoasetelmallinen teennäisyys paljastuu täysin tarpeettomaksi, sillä lain mukaan jokaisella kaupunginvaltuutetulla on vain yksi ääni ja jokaisella valtuutetulla on samanlainen puheoikeus. 

 

En mitannut, kun seurasin nyt toisen kerran tämän lähes kahdeksantuntisen kokouksen puhemyllyä, kuinka monta kertaa sana valtuutettu siellä esiintyi tai muut lisäarvoitetut tittelit, arvoisat puheenjohtajat, ensimmäinen, toinen ja kolmas varapuheenjohtaja ennen valtuutettu-sanaa. Satoja kertoja!

 

Mutta sen ymmärsin, että etunimet tässä yhteiskunnan lahtelaiseliitinkermakannussa on kokonaan hukutettu ja kielletty.

Sen hoksasin myös, ettei jo seitsemän tuntia kestäneessä kokouksessa läheskään kaikilla kokousedustajilla enää ollut käsitystajua tallella. Kuinka voisikaan! Kun Sonja Falk erehtyi kerran mainitsemaan päätöstä repostellessaan asiaan liittyvän valmistelijan etunimen, häneltä lipsahti - Lasse Pöysti, valtionhallinnon virkamies Tuomakseksi tarkoitettu muuttui ihan näyttelijä Lasseksi. Myös Elisa Lientola, joka kävi kannattamassa Antti Holopaisen esittämää asiaa, lipsautti kannattavansa Antti Holopaisen esitystä, mutta korjasi nopeasti perään kannattavansa valtuutettu Holopaisen esitystä. Lientolan lipsahduksen ymmärtää nykyvaltuuston ensikertalaisena, jolla etikettiä vahvempana omassatunnossa vielä edes kummitteli itse tuttu ihminen, Antti Holopainen.

 

Tällekö päätöstasolle tässä tärkeimmässä kaupunkipäätösportaassa Lahdessa on päästy? Olen todella pettynyt etikettimäiseen fraseologiaan luulemassani sananvapauden ja tasa-arvon maailmassa, Suomen tasavallan moderniksi sanotussa Lahdessamme.

 

Lopuksi jätän lukijoilleni linkin nauhoitetusta valtuuston 20.3.17 kokouksen asiakohdasta § 27, jossa kaupunkimme kerma kehuu toisiaan ja aikaansaannoksiaan. Jos ehdit, kuuntele ja katsele se (noin 20 min). Palaan ennen varsinaista vaalipäivää tähän valtuuston asiakohtaan, jossa se koko 102 jäsenensä voimalla taputtaa itselleen ja jossa muuten asiallisesti ja taitavasti puhetta johtanut  Mika Kari osoittaa tapututtaessaan valtuustoa oman ja istuvan kaupunginvaltuuston asiantuntemattomuuden koulutuksen ja työllisyyden sekä Ammattikorkeakoulumme nykytilaan Lahdessa.

https://youtu.be/68eNEUijSvk?t=12030

 

https://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2017/03/vaihda-paattajat