Rintamateatteri%20kuva.jpg

Kotimaa on Rintamateatterin kantaesitys, joka kiertää kesällä 2017 ympäri Suomen.

 

Suomi on kesäteattereiden luvattu maa. Kesän alkaessa maamme joka niemet, notkot ja saarelmat sekä kylät ja kaupungit puhkeavat teatterien hehkuun ja niiden esitykset tuovat huumaavat taideantinsa satojatuhansia katsojiaan elähdyttämään ja viihdyttämään.

 

Lahden kansanopiston koko suomalaiseen teatterikenttään säteillyt yli kolmekymmentä vuotta kestänyt vahva, teatteri-ilmaisua uudistava teatterikoulutus on tae siitä, että Rintamateatterin uutuusnäytelmä Kotimaa kannattaa käydä kokemassa. Rintamateatterin koko taiteilijakunta on Lahden kansanopiston teatterikoulutuksesta valmistunut vuonna 2014.

 

"Rintamateatteri perustettiin syksyllä 2016 Helsingissä. Me perustajat tahdomme tehdä korkeatasoista teatteria vapaana instituutioista ja muista rajoitteista. Me teemme omaehtoista teatteria. Tahdomme tehdä taidetta vapaasti. Emme tahdo olla riippuvaisia rakenteista; jo olevista teattereista tai ryhmistä. Me uskomme taiteen muutosvoimaan.

Helsinkiläisen Rintamateatterin tarkoitus on viedä teatteria myös Helsingin ulkopuolelle. Tahdomme puhua asioista, jotka koskettavat elämää tässä ja nyt. Teemme kantaesityksiä, joiden aiheet kumpuavat meistä itsestämme.

 

Kotimaa on Rintamateatterin toinen ensi-ilta. Syksyllä 2016 nähty Iltamat myytiin heti loppuun.

Kotimaa on esitys lapsuuden loppumisesta ja perheen hajoamisesta. Siitä kuinka lapsi joutui kasvamaan aikuiseksi liian nuorena. Se on esitys häpeästä, jota lapsi kokee, kun vanhemmilla ei ole varaa ostaa säärisuojia. Se on kuvaus 1990-luvun sukupolvemme lapsuudesta kolmen näyttelijän esittämänä, seitsemän lapsen kirjoittamana."

 

Rintamateatteri.jpg

.    Kotimaa

Työryhmä:
Teksti  Työryhmä  Ohjaus  Joel Härkönen  Dramaturgi  Karlo Haapiainen
Näyttämöllä  Milla Kuikka, Otto Pilli, Julius Susimäki
Pukusuunnittelu  Aino Simola  Lavastus  Lari Lätti

Tuotanto  Työryhmä ja Jenni Simola
Valokuvat  Lauri Kivikataja

 

Kotimaa-näytelmän ensi-ilta on 29.6.2017 klo 19.00 Helsingin Tunturikadun vierailunäyttämöllä, Tunturikatu16.

Muut esitykset, esitysajankohdat ja -paikkakunnat sekä lipputiedot:  www.rintamateatteri.fi 

 

Lahen uutisia käy arvioimassa ensi-illan sisältötunnelmat.