Tänä viikonloppuna Lahdessa käydään Performing Arts -suomenmestaruus- ja ikäkausimestaruuskilpailut. Performing Arts perustuu show-, jazz- ja nykytanssiin ja koreografioita ja tyylejä löytyy yhtä monta kuin on esityksiäkin. Ja niitä on monta, sillä kyseessä on 1500 kilpailijan mestaruusottelu neljässätoista eri sarjassa. Sarjoja on yksilöesityksistä aina produktioihin, joissa mukana voi olla jopa sata tanssijaa.

Performing%20arts.jpg

Nyt käytävää kilpailua on valmisteltu vuoden verran ja se on lahtelaisen Tanssikoulu HC2.0:n, Finnish Dance Organizationin ja kymmenien vapaaehtoisten yhteistyön tulos, jota kuka tahansa tanssista, näyttävistä ja koskettavista esityksistä, liikunnan ilosta tai kilpailun jännittävästä tunnelmasta kiinnostunut voi lipun ostamalla mennä seuraamaan. Mahdollisuuksien mukaan katsojan kannattaa varata aikaa koko päivä, sillä esityksiä katsoessa niiden joukosta jokainen varmasti löytää suosikkinsa, eikä oman suosikin kisamenestyksen seuraamista ehkä malta jättää kesken.

Performing%20arts%202.jpg

Kilpailuvastaava, tanssikoulu HC2.0:n johtaja Turo Koponen ja aikuisten pienryhmä 2 -kilpailuryhmä Tuire Tikka, Tiina Sihvola, Riikka-Maija Kekoni, Riitta Suhonen, Anna Virinsalo, Miia Heino-Mäkinen ja Satu Nipuli

Lahtelaisen Tanssikoulu HC2.0:n aikuiset -ryhmä (kuvassa) on juuri esittänyt Big Spender -nimisen numeronsa, jota he ovat harjoitelleet viime syksystä saakka. He kertovat suhtautuvansa kilpailuihin rennosti. Kanssakilpailijoiden esityksiä katsoessa ei etsitä virheitä vaan todetaan, että tuon liikkeen mekin osaamme. Lahdessa on hyvä harrastaa tanssia, sillä kaupungista löytyy osaavia opettajia ja tiloja sekä hyvä porukka - niin hyvä, että treeneihin tullaan joka viikko myös Heinolasta saakka. Naiset pitävät yhtenä lajin vahvuutena sitä, että harrastajia on niin monen ikäisiä. Heistä on hienoa, jos yleisössä esitystä seuraavan mielessä herää kysymys, voisinko minäkin vielä esiintyä - silloin tanssikipinä on syttynyt ja tanssin ilo leviää.

Performing Arts SM 2017 Lahden suurhallissa 10.-11.6.17

Liput alkaen 20,50€ täältä tai ovelta.

Lisätietoja:

www.fdo.fi

tanssikouluhc2.fi

Lis%C3%A4liite.jpg