Yliopiston%20historia.jpg

 

Lahti haaveili omasta yliopistosta kohta kaupunkioikeudet saatuaan. Pitkän hiljaiselon jälkeen yliopistoinnostus kaupungissa yltyi, kun Helsingin yliopisto ryhtyi kehittelemään uusia koulutusmuotoja. Lahtelaisten kanssa laaditun suunnitelman mukaisesti se aloitti vuonna 1977 avoimen yliopiston opetuksen ja ammatillisen täydennyskoulutuksen Lahdessa. Pian perustettiin Helsingin yliopiston Lahden tutkimus- ja koulutuskeskus, joka vuonna 2000 muutti nimensä Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmeniaksi.

 


Päijät-Hämeen tutkimusseuran vuosikirja 2017 Markku Heikkilän ja Antti Kariston kirjoittama "Lahden keskuksesta Palmeniaksi" on ollut jo pari viikkoa luettavanani. Sen sisältö yllättää värikkyydellään ja yksityiskohdillaan.

 

Mikä erikoislaatuinen pamaus synnytti Palmenian?

Miksi Saudien prinssi, maan korkein kuninkaallinen, halusi tutustua Lahden Palmeniaan ja lensi omalla lentokoneellaan Helsinkiin, varasi koko Hotelli InterContinentalin ylimmän sviittikerroksen seurueelleen tutustuakseen Palmeniaan?

 

Ja satoja muita mielenkiintoisia lahtelaisyliopiston todellisuudesta kertovia dokumentteja kirja tulvii.

 

Teosta voi ostaa Lahden Historiallisen museon Adventtitapahtumassa lauantaina 2.12.2017 klo 11-16 ja museokaupasta. .Palaamme teoksen arviointiin joulun alla.

 

Lis%C3%A4liite.jpg