Lahtelaisen teatterielämän kevätnäytäntökauden yhdeksi mielenkiintoisimmista esityksistä nousee eilen nähdyn poikkeuksellisen hallitun, väkevän ja voimakkaan katkelman perusteella Riihimäen vankilan miesten vierailunäytelmä Kullervo, joka astuu parrasvaloihin Teatteri Vanha Jukossa ylihuomenna, torstaina 1.2.2018 klo 18.00.

 

Kalevalaisen menneisyytemme heitteille jätetyn ihmisen traagisuus, synkkä yksilökohtalo Kullervo kehystettynä Aleksis Kiven juonellisella tarinalla, tuntuu erityisen ajankohtaiselta, syvälliseltä pamfletilta piittaamattomuuden, leipäjonojen, hallituksen aktiivityöttömyysmallin pakollisuuden suomalaisen yhteiskunnan tilityksenä tänä päivänä. Kaltoin kohdeltujen, erehdytettyjen, lähimmäisten hylkäämien sekä kuusien laitosten ja viisien virkailijoiden pomputtamien yksilöiden elämän mielekkyyden umpikujassa hajonneen minuuden vastalause murskautuneelle elämänkehykselle purkautuu yhä tänään patoutuneisiin hirmutekoihin. Esitys kysyy, minkälainen mies on tämän ajan suomalainen Kullervo.

 

Taittuu ry. on suomalaisen vankilateatterin toteuttaja. Vuodesta 2008 alkaen Taittuu on toteuttanut vankilateatteriproduktioita yhteistyössä eri vankiloiden ja paikallisten teattereiden kanssa. Taittuu tekee taiteellisesti tinkimätöntä teatteria keskiössä vangit, jotka ohjaajan avustuksella käsikirjoittavat ja esittävät näytelmän aidolle teatteriyleisölle. Taittuu ry:n kehittämä vankilateatterityö on viimeisen kymmenen vuoden aikana vakiinnuttanut paikkansa osana Rikosseuraamuslaitoksen toimintojen valikoimaa ja yhteisöteatterin kenttää.

 

Vankilateatterityötä ovat rahoittaneet Rikosseuraamuslaitos, Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Suomen kulttuurirahasto.

 

 

Kullervo%20a.jpg

Ohjaaja Markus Karekallas ja Taittuu r.y:n perustaja teatteriohjaaja Hannele Martikainen toteuttavat käytännössä vankilateatterin päätavoitetta:

Auttavat vankeja irtautumaan vangin roolista ja kehittämään psykososiaalisia taitoja, joiden harjaannuttamiseen ei vankilan laitosympäristössä ole aina mahdollisuuksia. Onnistumisen ja nähdyksi tulemisen kokemukset kantavat monia osallistujia vapautumisen jälkeisessä elämässä.

 

 

Taittuu ry.:n 10-vuotisjuhlavuoden Kullervo-esityksen ohjaa Teatteri Vanha Jukon näyttelijä Markus Karekallas.

 

Kullervo

Alkuperäisteksti: Aleksis Kivi 
Käsikirjoitus ja sovitus: Työryhmä 
Näyttämöllä: Riihimäen miehet 
Ohjaus: Markus Karekallas 
Videoiden suunnittelu ja toteutus: Suvi Suvereeni 
Tuottaja: Laura Menard 
Tuotanto: Taittuu ry / Riihimäen vankila / Teatteri Vanha Juko
Yhteistyössä: Viipurilainen kotileipomo


Esitykset:

to 1.2. klo 18 (ensi-ilta), 

pe 2.2. klo 18 

la 3.2. klo 14 & 18

Lisätiedot  Markus Karekallas p. 044 545 1775

teatterivanhajuko.fi

 

Lis%C3%A4liite.jpg