Pajulahden%20urheiluopisto.jpg

Kuva Pajulahden tiedotuskuvastoa

 

Lahden 59-jäseninen kaupunginvaltuusto istui 18.-19.10.18 seminaarissa Lahdessa – Nastola-esikaupungissamme, Pajulahden urheiluopistossa. Onnittelen. Yleensä nämä seminaarit on pidetty muualla, hienoissa hotelleissa, ulkomaillakin monesti, asioita muodollisesti kokoustaen, pilkkuja viilaillen, syöden, maaten ja juoden.

 

Kautta aikain näitä tulevan vuoden talousarvioon liittyviä seminaaritapahtumia ovat virkamiehet ja valtuutetut perustelleet pidettäviksi mieluummin muualla kuin omassa kunnassa, kun täällä kotikunnassa pidettävistä kokoustiloista tahtoo kokousväki liueta kovin mieluusti kaupungille omia juoksevia asioitaan hoitamaan. Tosin kännykät ja ipadit ovat nämä asiat jo hoitaneet seminaarin aikanakin melko huomaamattomasti toteutettaviksi omissakin kokoustiloissamme.

 

Sinänsä kotimainen seminaarikustannus kahden lyhyen bussikyydin lisäksi ei varmaan Pajulahdessa paljon maksa – kun lakanapyykkiä ja muita majoituskuluja ei kuitenkaan meidän veronmaksajien tarvitse yhtä suurin summin kuin ennen kustannella.

 

Meille on onneksi nyt saatu kerrankin vitaalinen, ennakkoluuloton, ulospäin ihmisiin myönteisesti suhtautuva kaupunginjohtaja, on syytä pitää tällaisesta harvinaisuudesta tiukasti kiinni. Ensikosketuksella Pekka Timosella on ideoita jakaa kenelle tahansa, näyttöä työuraltaan toimeliaisuudesta ja aikaansaannoksista, voimia, yhteistyökykyä, myönteisyyttä sekä toimintatarmoa tehdä töitä. Hänelle löytyy Lahdesta monia hyviä asiantuntevia eri alojen virkamiehiä yhdessä uudistamaan kaupunkimme käytäntöjä ja meidän kaupunkilaisten arkea. Ja tietenkin uudelle kaupunginjohtajalle meidän asukkaiden tuki hänen työnsä onnistumiseksi on aluksi varauksetonta.

 

 

Mutta meidän on myös yritettävä puhdistaa pöytä kaikista jo vuosia kasautuneista päätösten esteistä.

Siksi olisi nyt juuri aika perata kaupungistamme ja sen toimivuudesta kaikki tuottamaton, arvoton, turha työ ja toimimaton korruptoitunut henkilöstö. Kaikilla Lahti-konsernin palvelualueilla ja lähes seitsemälläkymmenellä kaupungin osakeyhtiöllä on liuta korkeassakin virassa toimivia henkilöitä, jotka voitaisiin laittaa muualle, heidän edellytystensä tasoisiin tehtäviin, iän salliessa varhennetulle eläkkeelle, lakkautuspalkalle tai työllisyysnäkökohtien niin suodessa yt-neuvotteluin tyylikkäästi, tuotannollisista tai säästösyistä perustellen nopeasti irtisanoa.

https://www.lahti.fi/tietoa-lahdesta/kaupungin-organisaatio

 

Ainakin%20viisitoista.jpg

 

Laskin - nimesinkin itselleni nuo henkilöt (miehiä sekä naisia) - että tuommoinen viidentoista turhan johtajan ja päällikön poistaminen olisi helppo tehtävä ja toisi arvostusta ja tuoreutta kaupunkimme päätösten laatuun ja uskottavuuteen. Ihmettelen, miksi juuri yhteisiä asioita hoitamaan eksyy näitä poliittisesti ansioituneita puhuvia päitä kaupungin itsesyntyisen byrokratian täydeltä.

 

Luottamustoimiinkin nämä tyhjänpuhujat tahtovat pesiytyä. Tämä selittyy kyllä sillä, etteivät kaupungin fiksuimmat näe enää mitään järkevää mahdollisuutta omille ajatuksilleen valtuustotasoisen päätöshierarkian ummehtuneessa byrokratiasumpussa.

 

Nyt siis byrokratiaa siivoamaan oikeasta päästä, rohkeasti huipusta aloittaen - ennenkuin pormestarityperyys nostaa pyrkyryyden hallitsemattomaksi ja sumentaa järjen sekä inhimillisyyden viimeisenkin valonpilkahduksen kaupungissamme.

 

Kaupunginvaltuusto 2017

Maaliskuun 12. päivänä 2018 Lahden kaupunginvaltuusto kokouksessaan päätti siirtyä seuraavalla valtuustokaudella vuonna 2021 pormestarimalliin. Valtuuston suurista ryhmistä Sdp oli yksimielisesti ja kokoomus lähes yksimielisesti pormestarin takana. Myös vihreät, enemmistö vasemmistoliitosta ja osa kristillisdemokraateista tuki pormestarimallia. Keskustassa mielipiteet jakautuivat puolesta ja vastaan. Selkeimmin pormestaria vastustivat perussuomalaiset, jotka jättivätkin muutosesityksen kaupunginjohtajamallissa pysymisestä.

 

Lis%C3%A4liite.jpg