Poika%20ja%20%C3%A4iti.jpg

 

Tanssiteatteri Sivuun ensemble tarjosi täydellisen annoksen elämänsykkeistä viestiä puhtaasta rakkaudesta, äidin ja lapsen luonnonlämpimästä suhteesta.

 

Yhteinen iho -teoksen käsikirjoitus ja ohjaus toi viestiä ihmislajin luontaisen hoivan ja hellyyden syvältä koetusta onnesta, taistelusta sen ylläpitämisessä ja viimein luopumisesta: elämän aikaviivan kokemuksellisen pitkän, paksun grafiittijäljen mukana yhteisen ihon hitaasta kapenemisesta ja katoamisesta jäljettömäksi, elämämme tärkeimmän muuttumisesta aineettomaksi muistikuvaksi ja haihtuessa viimein dementian avaruussumuun.

 

Mietityn pitkät tauot luovat esityksen oivaltavaan ohjaukseen valtavan hienon  jännitteen.

 

Tanssijoiden luontevuus, hellyys ja uhma saavat koreografiassa moni-ilmeiset, selkeän persoonalliset, lähes naturalistiset käänteensä ja vakuuttavat roolitulkintansa.

 

Oskari Turpeisen väkevä ja häikäisevän ilmaiseva kehonhallinta, lattia-akrobatia, liikekieli ja Minna Puolannon äärimmäisen läsnäoleva äitiyden perushahmo luovat tiivistunnelmaisen näyttämöteoksen, johon on helppo omista elämänkokemuksista tihkuvin tiedostamattomin tuntemuksin mennä mukaan - tanssia heidän kanssaan mielikuvissaan yhteisen ihon ihanuudella tuhansissa solmuissa ja umpisolmuissa pitkin elämänkaaren moniväristä ja viimein katoavaa, katkeavaa yhteistä, lopulta enää pelkkää muistojen elämänkaarta pitkin.

 

Teatteriesityksen musiikki on tuoreesti kohdallaan - maailman menneisyyden sävelkuvioista lähtevä schuberttisen avemariallinen äitiyden hektiseksi värittynyt, aavistavan autuaallinen omasävelteinen musisointi teoksen kokonaistaustana rummutuksin, melodioin, orkestroinnein luo teokselle uudenlaisen kuulemisen viehätyksen. Samoin suomalainen äitirunous pienin herkin lainauksin sekä upea visuaalinen tunnelma valoin, mielenmaisemin, vähin symbolein kehystää tulkinnan kiinnostavaksi ja avaa uskalluksemme heittäytyä täydellisesti nauttimaan kahden ihmiskehon ilmaisusta, sen rajattomasta ajatteluun inspiroivasta ja taipuisasta eleiden ja liikkeiden tulkitsemasta elämäntarinasta.

 

Jos Sivuun ensemble -tanssiteatterin ilmaisun osaisin sanoin ja termein kartoittaa, puhuisin täydellisestä kansainvälisestä, teoriattomasta, mihinkään karsinoihin kahlitsemattomasta, oppimestaruutta karttavasta, kaikkien ymmärtämästä, elämänhehkuisesta teatterista.

 

Yhteinen iho -esityksen elämänvaltimollinen vahvasykkeinen voima, miltei ihanan vereslihainen puristava ote katsojasta ja samalla hellivä, sopivan sarkaistisen lämminhymyinen eetos koskettaa meitä jokaista - pientä ihmistä. .

 

 

Yhteinen iho


​ESIINTYJÄT  Minna Puolanto ja Oskari Turpeinen 
KOREOGRAFIA, OHJAUS  Ninni Perko
KÄSIKIRJOITUS  Veera Tyhtilä
MUSIIKKI  Jarmo Saari 
VISUALISOINTI  Alisha Davidow
VALOSUUNNITTELU  Mirkka Saari 
VALOKUVAT  Tanja Ahola
GRAFIIKKA  Hanna Sakara
TUOTTAJAT  Ninni Perko, Krista Mäkinen 
TUOTANTO  Sivuun Ensemble, Kanneltalo

 

Kantaesitys Kanneltalo 27.2.2019

http://www.sivuun.net/

 

Lis%C3%A4liite.jpg