Tänään maanantaina 9.9.19 kokoontuu jälleen Lahden kaupunginvaltuusto. Merkittävää on, että sen kokouslista on entistäkin byrokraattisempi.

 

Esimerkkinä vaikkapa neljä eri päätöspykälää, joissa kaikissa esitetään vapautettavaksi tehtävistään yksi ja sama Lahdesta toiselle paikkakunnalle muuttanut kaupunginvaltuuston jäsen. Lahti-byrokratiassa pykälien määrä pääbyrokraateille kuten kaupunginsihteeri Mäelle ja lakimies Virkkuselle tuntuu olevan kunnia-asia - valtuuston päätöspykälämäärän suuruus osoittaa ilmeisesti niiden valmistelijoiden merkittävyyden.

 

Tämä eroava valtuutettu tarvitsee neljä päätöspykälää tehtävistään vapautumiseksi ja Lahden Kokoomus menettää ehdottomasti terävintä älyään ja saa valtuutetuksi varasijalta yhden melko noviisin äkkirikkaan päättäjän. Eli Lahden kaupunginvaltuuston ajattelutaso madaltuu jälleen.

http://ktweb.lahti.fi/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/epj_asil.htm?+elin=VALTUUSTO&pvm=9%2e9%2e2019%2018%3a00

 

 

Euroopan%20ymp%C3%A4rist%C3%B6p%C3%A4%C3

 

Sen sijaan valtuuston asialistalla ei tietenkään edes vihjaista tämän viikon kuumimman päätösmyllyn pyörimisliikkeisiin, joissa kunnallinen demokratia on menossa jo täysin alle arvostelun - minä itse -päätöksiksi.

 

1.

Lahden Euroopan vihreä ympäristöpääkaupunki 2021 johtajan valinta tapahtui kuin kuntaorganisaation perustuksia ei lainkaan tunnettaisi - demokratia koko touhussa siis unohtui.

 

Kaupunginjohtaja PekkaTimonen asian ensimmäisenä minä itse -päättäjänä keksi kolme viikkoa sitten valita toimeen johtajan, itse ja yksin, sekä varasi tälle reilun 8000 euroa kuukausipalkkaa. Timonen valitsi minä itse -päätöksessään tehtävään esimiehensä, kaupunginvaltuutettu, valtuuston puheenjohtaja Milla Bruneaun.

 

 

2.

Toinen minä itse oli sitten Milla Bruneau ja hänen aivoituksensa omasta itsestään ja tehtävään sopivuudestaan, joista hän auliisti kertoi mediahaastatteluissa. Bruneaun ajatuksista oli kansalaisten laaja luottamus häipynyt tipotiehen, demokratialle ja kansanluottamukselle ei löytynyt hankejohtajapestiin verrattuna mitään arvoa, valtuusto ja valtuuston puheenjohtajuus, koko kansan luottamus voidaan täysin unohtaa. Milla Bruneau oitis asiaan suostuttuaan pääsisi itse näkyville Euroopan korkeimmille huipuille.

 

 

Väliepisodiksi tuli kuitenkin media sekä muutama soo-soo -valtuutettu. Niinpä kaupunginjohtaja Timonen päättikin peruuttaa koko päätöksensä ja julisti nopealla aikataululla toimen julkisesti haettavaksi.

 

Mika%20M%C3%A4kinen.jpg

 

3.

Nyt viime torstaina 5.9. julkistettujen johtajan tehtävän 22 hakijan joukossa on myös Milla Bruneau. Hakijoista on nopeasti otettu salainen määräerä hakijakandidaatteja haastatteluun, joka tehtiin jo kaksi päivää sitten perjantaina 6.9.

 

Haastattelun pääarkkitehtinä on kolmas minä itse, Lahden konsernipalvelujohtaja Mika Mäkinen, joka nimitti itsensä haastatteluryhmän vetäjäksi ja nimitti vielä mukaansa eläkkeelle juuri siirtyvän kaupunkimme henkilöstöjohtaja Anne-Maj Salmen, jolla ei enää ole mitään vastuuta kaupunkimme lähivuosien asioista. Mäkinen valitsi vielä myös Psycon Oy -konsulttiyhtiön, josta suurella veronmaksajien lisärahalla saa psykologista työasiatuntemusta.

 

Mäkisen rahanahneutta ja moraalittomuutta ovat viime kuukausina puineet kaupungin asukkaat ja useat paikallismediat: PHP Holdingin hallituksessa pitkään istunut Lahden konsernipalvelujohtaja Mika Mäkinen on saamassa sen hallituksen jäsenille maksettavan 100 000 euron kertapalkkion itselleen, vaikka hän juuri kaupungin edustajana onkin siellä istunut.

 

 

Merkittävän hälyttävä ja kontrolloimaton on tämän johtajavalinnan päätösmyllyn salaisuus ja aikataulu: pikaisesti tehtyjen henkilöhaastattelujen pohjalta suoritetaan jo tällä viikolla soveltuvuuden osalta haastattelut loppusuoralle valituille.

 

Kysymyksiä kiirii läpi koko Lahden kaupungin - missä on pätevin hakijoiden vihreyden ja ympäristöasiantuntemus -  missä päätösdemokratia tässä asiassa - missä on rehellisyys - kenelle kuuluu lopullinen valinta ja vastuu johtajan valinnasta - mitä on hyväveli ja hyväsisar -päättäminen - miksi johtajaa tarvitaan, kun Lahti ja kaupunkikonserni tytäryhtiöineen on jo täynnä turhia, kallispalkkaisia johtajia kymmenittäin.

 

https://www.lahti.fi/tietoa-lahdesta/kaupungin-organisaatio/konserniyhtiot

 

Lis%C3%A4liite.jpg