Just%20ja%20hups.jpg
Onomatopoeettista kirjaa ei vain niin helppo ole oppia lukemaan, vaikka sen ymmärtäminen meille kaikille onkin niin äärimmäisen helppoa - tässä ainoa vakava hetki koko äärimmilleen huumoritäydestä, vauhdikkaasta esityksestä.
 
 
Tänään käynnistyy lahtelaisen hurmaavan perheteatteri SUPERteatterin syysnäytäntökausi. Maistiaisena saimme eilen olla mukana teatterin kenraaliharjoituksessa yhdessä pienen koululaisyleisön kanssa. Teatterisalin istuinsijat olivat rivin verran kasvaneet ja varsinaisten lastenistuinrivien lisäksi myös aikuisille oli mukavat selkänojalliset kunnon istuimet katsoa ja nauttia.
 
Voin jo etukäteen vakuuttaa, että pikkutarkan hauskaa elekielen sekuntipeliä ja valloittavaa sanatonta huippuliikunnallista ilmaisua nyt harvinaisella, ymmärrettävällä onomatopoeettisella kielialueella oli ratkihauska ahmia ja vielä hauskempi yrittää pysyä mukana kahden ennen kohtaamattoman Justin ja Hupsin ystävystymisessä ja koko esityksen letkeissä, musiikin, rytmitehosteiden, valojen ja ääntelyiden sinfonisen ja sanattoman näytelmäharvinaisuuden yllättävissä käänteissä.
 
Näytelmän jälkeinen yleisökontakti mielikuvituksellisen mustavalkoisen ja yllätyksellisen jännittävän esityksen ja näiden yhtä mielikuvitusrikkaiden alakoululaisten kanssa näytti, miten tarkkaan yleisö oli taatusti unohtumattoman puolituntisen seurannut: kyseli spontaanisti monia yksityiskohtia tarinan juonenmutkista ja teatterintekemisen iloista sekä vaikeuksista. Keskustelu näytelmän tekijöiden ja esittäjien kanssa oli kuin toinen näytös varsinaiseen esitykseen - hauska, välitön ja tyhjentävä molemminpuolinen aito asiantuntijapurkaus teatterin ammattilaisten ja katsojien välillä - näinhän teatteriesityksissä pitäisi aina ollakin.
 
Ensiesitys 21.9.2019
 
KÄSIKIRJOITUS JA OHJAUS: Tero Porali
LAVALLA: Kati Taitonen ja Sami Ulmanen
 
KESTO noin 30 min.
 
http://www.superteatteri.fi/
 
Lis%C3%A4liite.jpg