Suomalaiseen yhteiskuntaan, sen ahtaaseen pieneen kylätunnelmaan sijoittuvan näytelmän sanomattomista säännöistä ja käytännöistä poikkeava ihminen saa yhteisöltään murhaavan kohtelun. Tommi Kinnusen romaanista Neljäntienristeys tehdystä dramatisoinnista on tehty Lahteen oma, laajennettu sovitus. Näytelmän ensi-ilta on keskiviikkona 9.10.2019 kaupunginteatterimme Juhani-näyttämöllä.

 

Tämä Suomen pohjoisten pikkunurkkien kuusamolainen maailma, sen ahdas yhteisöllinen julmuus sijoittuu 1900-luvun alkuun, sen uskonnollisten, vanhoillisten tapojen ja kieltäymysten maaperään, ja tositarinaan pohjautuva teksti yltää aina meidän päiviimme saakka.

 

Teatterisyksymme 2019 vakavimman sisällön parissa ohjaajana ja lahtelaisversion toisena sovittajana vierailee Aino Kivi.

 

 

Kivi-t%C3%A4tiohjaaja.jpg

 

 

Hänellä on jo pitkä teatterirupeama takanaan, viimeksi viisi vuotta Joensuun kaupunginteatterin ohjaajana, tuore kirjailijatausta esikoisromaanin muodossa, upo-uuden teatterin johtajatehtävät tänä syksynä ja viimeisin meriitti on mitä parhain ja sydämellisin omakohtainen elämänriemu, pieni muutaman kuukauden ikäinen lapsi. Hänen näkemyksensä pureutua hienoon tekstiin, ankaran nurkkakuntaisen yhteisön ahdasta ilmapiiriä ja vuosisadan takaista elämää meille peilaten antaa jo suuria sydäntykytyksellisiä odotuksia elämän tuskan ja sovinnon kohdatessa esityksessä toisensa.

 

Nelj%C3%A4ntienristeys%203.jpg

Kuva näytelmän yleisölle avoimesta lehdistötilaisuudesta 2.10.2019

 

https://www.lahdenkaupunginteatteri.fi/produktio/232/neljantienristeys