Granqvist.jpg

 

Yli viisikymppisillä miehillä ja naisilla on viimeistään silloin tarve päteä. Televisio on yksi keino. Sinne pyritään, keinolla millä hyvänsä. Näin pandemian aikaan varsinkin naiset joutuvat meikkaamaan lähikosketusta välttääkseen itse oman lookinsa ja huulensa - ehostaa julkikasvonsa.

 

 

Kunnat odottavat kuumeisesti, mitä Hallitus päättää etäopetuksen jatkamisesta. Ylen kyselyn mukaan monet kunnat pelkäävät koronapandemian vuoksi sitä, että koulut avataan vielä tänä keväänä. Samalla kannalla on valtakunnallinen opettajakysely, jossa 95 % opettajista oli samaa mieltä, ettei kouluja enää tänä keväänä kannata epidemian leviämisen vuoksi avata lähiopetukselle.

 

Toista mieltä oli kuitenkin kaikin puolin mielestään sivistynyt ja kaiken hallitseva kaupunkimme sivistysjohtaja Tiina Granqvist. Hän antoi lausuntonsa 21.4.20 suoraan Ylen TV-uutisten ohjelmaan seuraavasti:

 

 

Tää voitais hoitaa hallitusti sillä tavalla, et tää koskis nyt pieniä alakoululaisia, niitä oppilaita jotka eniten hyötyy nyt lähiopetuksesta kyllä sillä on ..oppimis..tuloksiin merkitystä ja sitä vois ajatella myös, että ysiluokkalaiset päättöluokkalaiset palaavat kouluun tekemään koejakson, jollon se helpottas sitte näitä loppuarviointeja.”

 

Kasvatustieelliset tutkimukset ja edellinen artikkelinikin (Ihminen on mukautuvainen olento) todistavat, ettei vajaaksi kahdeksi viikoksi avattava kouluyö lähiopetukselle perustu mihinkään tosiasiaan oppimistuloksissa, samoin esimerkiksi peruskoulun päästötodistusarvosanat annetaan jo toukokuun puoleen väliin mennessä.

 

 

Lahden peruskoulun oppilasmäärä on pysynyt vuosia varsin vakiona, noin 11000 oppilasta. Vuosiluokkia on 1-9, jokaisessa vuosiluokassa siis reilut 1200 oppilasta.

 

Nopean päässälaskun mukaan yhteenlaskien alakoulun 1. ja 2 vuosiluokka sekä yläkoulun 9. luokka saadaan jo 3600 oppilasta, joiden kodit, perheet, läheiset, naapurit ja ystävät joutuvat erikoisasemaan pandemian joukkoleviämiselle muihin lahtelaiskoteihin verrattuina, jos Granqvistin ehdotus toteutetaan. Miten tällainen terveydellinen erityisuhka - vain joillekin lahtelaisille - voidaan vastuussa olevan kaupungin sivistysviranomaisen suulla ilmoille möläyttää.

 

Tiina Granqvist ei omaa minkäänlaista kasvatuksellista käytännön taitoa, eikä nyt todistettavasti myöskään osoita mitään viranhoidon kyvykkyyttä meidän lahtelaisten terveyttä ja sivistystä edistääkseen.

 

Pandemian jatkuva leviäminen taas on virustutkimusten mukaan tosiasia, jonka maalais- ja tervejärkinen ihminen jo ympäri maailman sentään uskoo ja ymmärtää.

 

https://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2020/04/ihminen-on-mukautuvainen-olento

 

Lis%C3%A4liite.jpg