Niemist%C3%B6%20ja%20Marin.jpg

 

https://yle.fi/uutiset/3-11310020

 

Televisio on ajankohtaisuudellaan ja nopeudellaan kasvanut keskeiseksi viestittäjäksi kodeissa ja perheissä. Harvoinpa meillä presidentin saa puhumaan vuosipuheensa ja valtiopäivän avajaispuheensa lisäksi meille kansalaisille.Tai pääministerin yhdessä muiden ministereiden kanssa kertomaan, viestimään yhteisistä asioistamme miltei jokaisena päivänä.

 

Eilen Valtioneuvoston linnassa järjestettiin tiedotustilaisuus Henkisen kestävyytemme apukeinoista koronapandemiassa .Suomi toimii -kampanjan tarkoitus on palauttaa mieliimme sellainen yhteisöllisyys sekä järjestö tai yritys, joka on epidemian hengenvaarallisuuden ja laajuuden vuoksi jäänyt taka-alalle ja vähemmälle kertomiselle.

 

 

Presidentti Sauli Niinistö avasi tilaisuuden ja käytti yhteisestä koronavastustajastamme - ei paholaisen - vaan pirulaisen nimeä. Viholllisemme on yhteinen - hän julisti. Olemme mahdottoman edessä, mutta selviämme siitä itsekurin avulla.

Yli seitsemänkymmentä vuotta luterilaista uskontotietoutta on antanut presidentti Niinistölle perinteistä kirkollis-isänmaallista selkärankaa nimitellä vihollistamme raamatullisin, omasävyisin paholais-sanoin. Voimasanat ovat poikkeavia laatuaan presidenttien kielenkäytössä, mutta Paasikivi ja ainakin Kekkonen harrastivat noita kirosanamaisia kieli-ilmaisuja puheissaan. Niinistön käyttämä termi jäi taatusti muistiimme.

 

Tärkein eilisen kampajan anti oli kuitenkin jälleen varman, ihanan, suvaitsevan, uutteran ja hyvin puhuvan pääministerimme Sanna Marinin sopivan lyhyt, mutta kattava viesti niistä kaikista toimista, joilla me pystymme selviämään itse, tarvittaessa lähimmäisiämme auttaen tästä yhteiskunnallisesta koko ihmiskunnan onnettomuudesta.

 

Suomalainen perusterveydenhoito on saanut näyttää vahvan osaamisensa sekä toimivuutensa jopa Suomen valtioneuvoston päätöksissä koko maailmalle malliksi.

 

Pandemian selviytymiskeinoista saimme nyt tärkeää viestiä, jonka olimme jo miltei unohtaneet. Erilaiset koko Suomen kattavat järjestöt tekevät jatkuvasti ja uupumatta työtä yksilöiden ja perhekuntien elämässä selviämiseksi. Tärkeintä näiden järjestöjen työssä on kaikenlainen auttaminen.

 

Avajaistilaisuudessa vain kolme järjestöä - Suomen Punainen Risti, Mieli ry ja Pelastakaa lapset ry, saivat käyttää lyhyet puheenvuorot tehtävistään. Muiden järjestöjen esittelyt ja yhteystiedot eivät vieläkään ole liian myöhässä.

 

 

SPR%20B.jpg  MMielii%20-kuva.jpg

 

Pelastakaa Lapset ry – Rädda Barnen                                                            
Koskelantie 38, PL 95
00601 Helsinki

Puhelin 010 843 5000
Faksi 010 843 5111

info@pelastakaalapset.fi  

 

Lis%C3%A4liite.jpg