kARTTAKAMPUS.jpg

 

Kerroin viime vuoden 2019 puolella Lahden kaupungin Teknisen ja ympäristölautakunnan päätöksestä sulkea ajoneuvoliikenteeltä kulku Karjalankadulta ja Iso-Paavolankadulta Laaksokadulle Paavolan kampuksen rakentamisen vuoksi.

 

Paitsi että syntyneistä risteyksen kaistajärjestelyistä tuli erittäin vaaralliset ja epäselvät - toteutuneine monine peltikolareineen - typistetystä Laaksokadusta kehkeytyi tällainen rumilus.

 

 

Kotirauha.jpg

 

Kotirauha2.jpg

 

Kun Laaksokadun pää oli nyt typistetty ja betonirumiluksilla liikenteeltä suljettu, sen  uusittuun, käsin kahdella eri kivilajikkeella kivettyyn pintaan on pultattu kaksi metallista puiston penkkiä - istuinsuuntana on itä. Näiltä Laaksokatuun pultatuilta penkeiltä tuijotetaan suoraan Karjalankatu-Laaksokatu -kulman kolmikerroksisen talon (Karjalankatu 22) koteihin. Perustuslain takaama kotirauha on mennyt.

 

Suomen Perustuslaki 10§

Kotirauhan piiri kattaa ne alueet, joilla kotirauhan suoja on voimassa. Kotirauha merkitsee fyysistä turvallisuutta sekä suojaa ulkopuoliselta häiriöltä ja tarkkailulta. Yksityishenkilön ei tarvitse sietää tahtomattaan ulkopuolisten läheisyyttä, häirintää, katselua tai kuuntelua.

 

 

.

Miten julkinen valta, Lahden korskea itsemääräysoikeus, lahtelainen päättävä asiantuntijalautakunta voi tehdä näin vastuuttoman kotirauhaa häpäisevän päätöksen - purnasin kartan ja kuvien avulla artikkelissani.

 

 

Kävin tänään kurkistamassa kotirauhatilanteen uudelleen.

 

Julkinen%20valta.jpg

 

Joku - nimiähän kaupungin kehnoille, laittomille ja typerille suunnitelmille ja niiden toteuttajille ei kaupungissamme löydy - oli tullut järkiinsä ja poistattanut kalliisti perustetut, pultatut penkit kokonaan. Laaksokadun lopun tynkä näytti nyt entistä tylymmältä, mutta kotirauha on löytynyt.

 

Lilja%20virtasten%20pihalla.jpg

Kukka pihallamme kotirauhan palauttamisen kunniaksi !

 

https://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2019/11/laaksokatu-kampusajattelun-uhri-

 

Lis%C3%A4liite.jpg