Olohuoneteatteri.jpg

Promokuva Jani Enqvist

 

Teatterin imu nappasi hetkessä mukaansa pienen alle viidentoista hengen yleisön kaikista pandemian hallintaan ohjeistettujen katsomon ja teatterilavan etäisyysjärjestelyistä huolimatta.

 

Lahden kansanopiston teatterin pienen salin tunnelmassa hehkui, väliin jopa leiskui tunnelmien rikas kirjo katsojiin niin tuoreesti, uutuudellisesti, että kolmen ilmaisuvoimaisen näyttelijän ensemble pystyi vapauttamaan meidät kuukausien pidäkkeistä täydellisen vastaanottavaisiksi.

 

Kaupunkimme ensimmäinen elävä teatteriensi-ilta alkavalle syysnäytäntökaudelle – käsikirjoitusuutuus ja ihan kelpoinen juonenlanka toivat pitkään aikaan koettavaksemme teatteri-ilmaisun taikaa, bonuksenaan rentoa menoa, heittäytyvää ja estotonta ilmaisun voimaa ja vauhtia.

 

Tarinan ystävyydestä, taiteesta, kodista, menestyksestä ja siitä, mikä lopulta merkitsee eniten, osiksi rakentui mielikuvituksellisia visioita ja suunnitelmia.

 

Kolme tyrmäystä, useita supersankareiden voimalatauksia ja se yksi teatterin tärkein, suurinta teatterissa, täyssalillinen yleisö ja olohuoneteatterissa. Vain neljä katsojaa, mutta sillä on lumonsa - se vasta potenssoi ja tiivistää ilmaisun rampin yli täydelliseksi. Toisessa maksimissaan esitys todensi värikkäin esimerkein, millainen määrä aihe- ja ilmaisumahdollisuuksia voidaan kokeilla yhdessä viikossa - aivan mieletön fantasiarypäs tämäkin esitysjakso.

 

Parasta esityksessä oli sen vitaalisuus, pikkuhauskuus, tosi leikkimieli ja vauhti, jotka toivat ah niin kauan toivottua voimalatausta tässä elämän voimattomuudessa, jossa kaikki meidän tyrmääjien terävät kärjet on katkaistu ja tylsistetty ja olemme lamautuneet vain odottamaan, miten maailma nyt enää pelastuu.

 

Teija Asomäki, Tiina Romppainen, Sulo Siikaranta ovat pitäneet thalian tarhan kukkansa kukoistuksessa, niiden eteeriset tuoksunsa lajikohtaisen tenhoavina - omat ilmaisuaparaattinsa vetreinä ja nyt vielä tuoreen, kesäisen taipuisina ja perusvartensa edelliseltä näytäntökaudelta vahvakasvuisina, että tuli hyvä olo seurata ja ahmia tätä tunnillista tarinoita - ja pelastus tässä maailman taudillisuudessa sittenkin turvallisesti ja onnellisesti lopulta huipentuu happy endiin.

 

Näytäntökauden avaukseksi tunti omintakeista, juonellista fantasiaa ja teatteriviihdettä onnistui - hyvältä tuntui päästä taas teatteriin.

 

Olohuoneteatteri

Tyrmääjä 3


Esitykset:
to 30.7. klo 19
la 1.8. klo 15
su 2.8. klo 15

teatteri@lahdenkansanopisto.fi

 

Lis%C3%A4liite.jpg