Jukoaert3.jpg

Teatteri Vanha Jukon aulassa komeilee teatterikävijöille taidenäyttelyn julistetaulu.

Lahtelaisen kuvataiteilija Sami Leutolan taiteelle avattiin eilen taidegalleria JukoArtissa  näyttely - kansalaisten ihastua ja eläytyä erilaisten kierrätysmateriaalien, arvoituksellisten uusien ja vanhojen maalaustekniikoiden sekä kuvanveiston laaja-alaisten materiaalien ja persoonallisen taiteilijan ajatusmielleyhtymien raikkaan uusi-ilmeisestä taidekäsityksestä. Teokset ovat vuosilta 2018-2020.  

Jukoart1.jpg

 

Koe%20JukoArta.jpg

 

Leutolan veistostaidetta leimaa kierrätystaide, jonka materiaalin taiteilija itse kertoi löytyvän enintään 50 metrin säteellä omasta kodista.

 

JUkoart2.jpg

 

Näyttelyn maalaukset taas ovat lumoavan mielikuvituksellisia - usein niistä väreilee tuntu vedenalaisesta maailmasta ja sen ihmiselle yllättävästä rauhaisesta, lepuuttavasta harmoniasta sekä täydellisesti hallitusta maalaustekniikasta.  Leutolan monipuolisuus on kaupungissamme koettu myös muutaman hienon tanssiteoksen yhteydessä, hänen lavastaessaan kookkaitten ihmisveistostensa keinoin esitykset kiinnostavan omaperäisiksi. JukoArtin Sami Leutola – Teoksia 22.9.–17.12.2020 -näyttely Rautatienkatu 13, teatterin lämpiössä on avoinna keskiviikkoisin klo 15-17 ja torstaisin klo 16-18, sekä aina Teatteri Vanha Jukon esitysten ja muiden tapahtumien yhteydessä. Galleriaan on vapaa pääsy.

http://teatterivan .hajuko.fi/

 

Lis%C3%A4liite.jpg