lauantai, 3. lokakuu 2020

Lahtelaiset Tinnilän ja Hemsön hoivissa

Vesijärvenkatu 11ac.jpg

Vesijärvenkatu 11 entinen TEVIn toimitalo

Yksi harvoista lahtelaisten setelitukkujen housuntaskuista on liikemies Pasi Tinnilällä ja hänen moninaisilla yhtiöillään. Kansantalon järjestökiinteistörakennuksen kiinteistöä hän enemmistöosakkaana omistaa, Konserttitalon hän omisti ja mädätti maksamattomien työpalkkojen seurauksena seisottamalla työt keskeneräisessä rakennuksessa vuosikausiksi. Entisen Postitalon tontin Rautatieaseman lähellä hän omistaa vielä hetken ennen kunnallisvalituksen valitusaikojen päättymistä, Töyrykatu 5:n pikkumökin hän osti ja on sen osaomistaja ja omistaa vielä ties mitä, kuten entisen Telan kiinteistön Vesijärvenkatu 11:ssa, jossa sijaitsee yksi hänen yhtiöistään.

 

Jo nyt Lahden kunnallispolitiikka on polviaan myöten sitouttanut meidät asukkaat Tinnilän housuntaskujen setelipullotuksen jatkuvaan lisäämiseen. Työttömälle ja velkaantuneelle, sivistystä karttavalle kuntasurkeudellemme jatkuva vuokranmaksujen lisääminen on näennäisesti kaupunkilaisille näkymätöntä, mutta veroprosentin maan ykköskärkeen jo noustua täyttä orjuutta köyhille sekä hyvätuloisillekin veronmaksuvelvollisuuksiemme noustessa jo kipurajojen yli.

           Juha Rostedt.jpg           Jyrki Rosti.jpg  

Typerintä mitä tiedän on, että ensin vapaamuurariveljien (Juha Rostedt /kaupunginhallitus, Jyrki Rosti /Kannaksen lukio + heidän poliittiset myötäsiipeilijänsä) usutuksesta, ilman suurempia mietteitä valtuustomme halusi näyttää kroisokselta ja rakentaa kuntamme keskukseen Paavolaan Suomen suureellisimman kampuksen (=opetustoimitilojen keskuksen) ja samalla maamme oppilasmäärältään suurimman lukion.

 

Lahden%20Paavolan%20kampus.jpg

Paavolan suurkampuksen koko kaavailukuva

Kun nyt rakentamisen alkaessa vasta muka havahdutaan, että Paavolan kampuskolossista tulee käyttökustannuksiltaan aivan liian suuri ja kallis, myydään se ruotsalaiselle Kiinteistöyhtiö Hemsölle ja asetutaan hetkeksi (15 vuodeksi) upporikkaaksi äveriään Hemsön rinnalle sen vuokralaiseksi.

 

Ei tunnu luottamusmiehillämme mikään enää tikittävän. Ei edes muutama pieni outous asiassa:

Jouni Arola (@ArolaJouni) | Twitter

- että kaupanhierojana on itse Lahden Tilakeskuksen - oman organisaatiomme - nokkamies Jouni Arola. Sama persoona, joka myös ohi kaikkien kohtuuksien myi Töyrykadun mökin setelitukkutaskuiselle Tinnilälle kansalaisyhdistysten toiveiden ja ideoiden ohitse, kansalaisvaikuttamisen lyttäämiseksi Lahdessa maan tasalle.

Mikko Salla.jpg

- että Paavolan kampuksen ostamishalukas Hemsön kiinteistöjohtaja Mikko Salla on työskennellyt aiemmin Newsec osakeyhtiössä ja Newsecin Lahden toimisto on juuri Vesijärvenkatu 11:ssa Tevin talossa, jonka omistaa Pasi Tinnilä.

- että Lahden Tilakeskuksen johtaja Jouni Arola on kaupungin puolesta neuvottelemassa Hemsön kanssa

- että yksi Pasi Tinnilän yhtiöistä Liberi toimii Vesijärvenkatu 11:ssa

 - että tässä asiassa on kummallisinta vielä se, kun meidän omistamamme ja Arolan johtama kaupunkimme Tilakeskus Arolan omassa vertailussa hallinnoisi tulevaa Paavolan koulukampusta kalliimmalla hinnalla kuin ruotsalainen Hemsö. Arola siis johtaisi vertailun kallistumaan Hemsölle myynnin hyväksi! Näin kaupungin Tilakeskuksen kiinteistömenot näennäisesti peitetään ja kuitataan budjetissa vain ulkopuolisille maksettavina vuokrakuluina.

 

Ei tarvitse olla ennustaja, kun tavallista lahtelaista veronmaksajaa alkaa puistattaa ja oksettaa asioiden salaiset kytkökset ja koplaukset. Samoin se, että pelkistä miehistä koostuvaa koplaajien joukkoa hypittää taustalla mielin määrin setelitaskujensa kahinan mukaan Pasi Tinnilä.

 

Mökki.png

Töyrykadun mökki

Arolan siteet tähän solmuiseen liikejuonitteluun juontavat jo Töyrykadun pikku mökin säilyttämisen ajoilta. Arola Tilakeskuksen apulaispomona aikoi mökin purkaa ja hävittää ja kertoi meille kahdeksalle kuulijalle talon hississä vuonna 2010, että vain hänen ruumiinsa yli tuo mökki säilyy - se puretaan. Toisin kävi. Arola ruumiineen on hengissä ja kostoksi hän liittoutui Tinnilän kanssa niin, että tämä osti mökin ylihintaan kansalaisvaikuttamisen yhdistyksen nenän edestä. Siellä se seisoo tyhjänpanttina ja Tinnilä on pistänyt sen taas myyntiin - korkealla hinnalla.

 

Hemsö on ollut itsenäinen yritys vuodesta 2009, ja Suomen toiminnot perustettiin vuonna 2013. Nykyisin Hemsön omistajia ovat Ruotsin valtion eläkerahasto AP3 (85 %) ja AB Sagax (15 %).

 

Lis%C3%A4liite.jpg

Kommentit

Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Ladataan...
  • Kommentoi

    Kommentointi avautuu jokaisen artikkelin alla olevasta puhekuplakuviosta.
    Toivon runsaasti kommentteja vuodatuksiini. Kirjoittajan on liitettävä kommenttiin toimiva sähköpostiosoitteensa mahdollista yhteydenottoa varten (sähköpostiosoitetta ei julkaista). Näin taataan sananvapauslain 4. pykälän vastuukysymykset kommentin sisällöstä sekä kirjoittajan lähdesuoja.

    Toimituksen sähköposti: lahenuutisia[at]luukku.com