perjantai, 30. lokakuu 2020

Projektori-ryhmän vierailu Jukossa - Paasilinnan Jäniksen vuosi

 

Juko%20j%C3%A4niksen%20vuosi.jpg

 

Juha Luukkonen tuo Projektori-ryhmänsä kanssa Teatteri Vanha Jukoon toivotun esityksen; Jäniksen vuoden. Tässä Arto Paasilinnan klassikkoromaanin uudessa sovituksessa Vatanen ja Jänis seikkailevat 2020-luvun Suomessa. Näyttämöllä ovat Jukka Peltola, Ilona Pukkila, Juha Lagström ja Satu Turunen.

 

Lapsuuden unohdetun hiekkalaatikon ympärillä tapahtuva aikuisten satu kertoo unelmoinnin tärkeydestä ja onnen mahdollisuudesta kovan ja kylmän maailman keskellä. ”Se on jossain, jossain, paikka rauhallinen. Se on jossain, jossain, ja me löydämme sen.”

Juha Luukkonen on teatterintekijä, jonka moni Lahdessa muistaa hänen Jukoon ohjaamistaan esityksistä: vuoden (2010) teatteritapaukseksi nimetystä Kahdeksasta surmanluodista tai huikeat arviot saaneesta Che - hän elää -esityksestä (2013).

 https://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2013/02/che-guevara-elaa-1

 

Projektoriryhmän ohjaajan Juha Luukkosen viimeksi näkemäni ohjaus:

https://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2019/11/jumalauta-nailla-lakeuksilla-ei-pilkata


Projektori-ryhmä on vuonna 2006 perustettu kiertävä ammattiteatteri. Ryhmä tekee teatteria, joka kommentoi nykypäivän Suomen yhteiskunnallisia ja sielullisia ilmiöitä. Se tekee teatteria kansalle ja kansasta, kunnioittaen, mutta myös kriittisesti haastaen ja kyseenalaistaen

 

Vierailuesitys 3.11.2020 klo 19.00 Teatteri Vanha Juko

http://teatterivanhajuko.fi/janiksen-vuosi/

 

 

Lis%C3%A4liite.jpg

Kommentit

Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Ladataan...
  • Kommentoi

    Kommentointi avautuu jokaisen artikkelin alla olevasta puhekuplakuviosta.
    Toivon runsaasti kommentteja vuodatuksiini. Kirjoittajan on liitettävä kommenttiin toimiva sähköpostiosoitteensa mahdollista yhteydenottoa varten (sähköpostiosoitetta ei julkaista). Näin taataan sananvapauslain 4. pykälän vastuukysymykset kommentin sisällöstä sekä kirjoittajan lähdesuoja.

    Toimituksen sähköposti: lahenuutisia[at]luukku.com