Paikallinen esittävä taide kuihtuu, koska esitykset on valtioneuvoston päätöksillä määräpäiviin saakka koronan vuoksi kielletty. 

Tiedustelimme lähiaikoina tarjolla olevaa Lahden seudun teatteritarjontaa. Kovin varauksellisia olivat tietenkin vastaukset toteutumisaikatauluissaan. Palaamme lähiseutumme teatteriesityksiin heti, kun niistä on enemmän kerrottavaa.

 

Lahden kaupunginteatteri

Sota%20ja%20rauha%20kuva.jpg

Koronarajoitukset jatkuvat, olemme päättäneet siirtää tammikuiset ensi-iltamme alkusyksyyn. Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheuttamaamme vaivannäköä. Sota ja rauha sekä Kulta, ollaan kotona -esitysten uusista ensi-iltapäivämääristä ja muista yksityiskohdista tiedotamme myöhemmin.

Teatterin kevätkauden näytelmien esitykset on peruttu 15.2. asti. Kevään ohjelmisto ja aikataulut voivat muuttua muidenkin esitysten osalta. Niistä tiedotetaan myöhemmin.

https://www.lahdenkaupunginteatteri.fi/

 

Superteatteri

Superteatteri.jpg

Tämän hetkinen suunnitelma on, että Maukka ja Väykkä jatkaa ohjelmistossa heti rajoitusten päätyttyä. Meillä on paljon yksityisnäytöksiä päiväkodeille ja kouluille sovittuna kevääksi, joten niiden aikatauluttaminen menee tässä koko ajan uusiksi.

Samalla teatterissa harjoitellaan päiväkoteihin kiertäväksi tarkoitettua esitystä "Matkalaukkusatuja", josta kerromme myöhemmin lisää.

www.superteatteri.fi

 

Teatteri Vanha Juko

Juha%20Hurme%20bb.jpg

Näinhän se nyt menee. Kuten muutkin teatterit, joutuu Jukokin tekemään koronan vaatimia ohjelmistomuutoksia.

Olemme peruneet esitykset helmikuun loppuun asti.

Juha Hurmeen Miksi ihmisellä ei ole häntää -esityksen ensi-ilta siirtyy ja uusi ajankohta on lauantaina 13.3. 21 klo 19.

https://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2020/10/koronan-vastalaakkeeksi-teatterista-leppoista-hauskaa

JukoArtin kevään taiteilijan Markku Alhosen näyttelyn avajaiset perutaan, mutta näyttelyä pääsee kuitenkin katsomaan 10.2. alkaen. JukoArt on avoinna keskiviikkoisin klo 15–17 ja torstaisin klo 16–18 lipunmyynninkin ollessa auki. Tilaan pääsee kaksi ihmistä kerrallaan. Muistathan maskin.

http://teatterivanhajuko.fi/

 

Lahden kansanopiston Teatterikoulutus

Kansanopisto%202021.jpg

https://www.teatterikoulutus.fi/

Koulutuksen 1.vuoden oppilaat Teatteri I ehti joulukuussa valmistaa lastenteatteriesitystä, jota esitetään helmikuussa osana lasten talvikarnevaaleja.

Tänään heillä alkaa kevään pääproduktion valmistaminen Elina Kilkun ohjauksessa. Tämä ykkösten ensi-ilta on perjantaina 19.3.21.

Koulutuksen 2.vuoden opiskelijat Teatteri II alkoi joulukuussa mm. valmistaa musiikkiteatteriesitystä, jota esitetään tosin vasta huhtikuussa.

Sitä ennen heillä on tammi- ja helmikuussa yhteiskurssi Teatterikorkeakoulun kanssa. Siinä syntyvät pienryhmien esitykset ovat Helsingissä Teakilla helmikuussa, mutta niihin ei taida montaa katsojaa mahtua.

 

HUOMAA:

Kasnanopiston%20kuunnelma.jpg

Viime keväänä valmistui kuunnelma, jota voit kuulla oheisesta linkistä:

https://www.youtube.com/watch?v=1G4oZ33934w

 

Lauantainäyttämö on siirtänyt Päällystakki-näytelmän loput esitykset ensi syksyyn.

P%C3%A4%C3%A4llystakki%20kuva.jpg

Lähiseudun kesäteatteriesityksistä Lahen uutisia kertoo vasta niiden varmistuessa.

 

Lis%C3%A4liite.jpg