Tarjoilija%20musikaali%206ab.jpg

Mikael Saari & Anni Kajos

 

Sara Bareilles – Jessie Nelson

 

WAITRESS – UNELMIEN RESEPTI

Romanttinen musikaalikomedia

"Vaikka päivittäiset pandemialuvut ovat huolestuttavia, teatterit ja taidelaitokset suuntaavat katseensa tulevaan syksyyn. Ei tässä vielä toivosta ole luovuttu. Ehkä vielä tänäkin keväänä voidaan jotakin esittää, varsinkin lapsille - aloitti teatterinjohtaja Ilkka Laasonen Lahden kaupunginteatterin jo harvinaisen ensi-illan tiedotustilaisuuden.

"Nyt meillä on sellainen, voi sanoa uutinen - kantaesitysmusikaali. Broadway-musikaalien kantaesityksiä ei täällä Lahdessa ole vielä esitetty, mutta nyt ollaan onnelisia, että on saatu oikeudet tähän Waitress-musikaaliin. Pari vuotta sitten näin sen Lontoossa ja otin heti teoksen agenttiin yhteyttä ja saimme esitysoikeudet, käännöksen esitystämme varten on tehnyt Mikko Koivusalo. Unelmien resepti on musikaalin suomennosnimi elokuvasta, jonka käsikirjoitukseen musikaali pohjaa."

Musikaalin%20t%C3%A4hdet.jpg

Musikaali kertoo kolmesta naisesta, jotka työskentelevät tarjoilijoina lounasravintolassa, elävät päivästä toiseen sitä tavanomaista työn arkea ja haaveilevat arjen yläpuolella olevasta, harmaata paremmasta tulevaisuudesta. Hyvät työkaverit Dawn (Miila Virtanen), Jenna (Anni Kajos) ja Becky (Ushma Karnani) yhdessä pohtivat todellista rakkautta, intohimoa ja parisuhteiden haasteita. Musikaalin päärooli kertoo tarinan Jennan elämänkuvioista: yksityiselämä on jumissa ja hän laittaa kaiken intohimonsa leipomiseen, joka suo hänelle myös paon todellisuudesta, kun elämä yllättäen tuo eteen hurmaavan tohtori Pomatterin (Mikael Saari). Olisiko resepti onneen vihdoin kirjoitettu? Teoksesta on tehty sangen ihastuttava, sopivan makea ja suolaisen makuinen teatterileipomus.

 

Kapellimestari Antti Vauramon ja koreografi Sari Loukon luonnehdinnat musikaalista, mutta  ennen kaikkea pari laulua saimme kuulla, ja niin kuin Lahdessa jo olemme herkkuun tottuneet - ihanaa swingiä, yleistajuista helppoa ja ilmaisevaa sävelkuviollista svengaavaa rytmiä tulee tämä lounasravintolan taivaitten ihanuuksia ja elämän arjen unelmia täynnä oleva teos meille tarjoilemaan. Lauluvoimat olivat aivan priimassa vireessä jo nyt puoli vuotta ennen ensi-iltaa ja näyttämöharjoitukset täydessä vauhdissa!

Jotenkin tuntui nyt niin aidon positiiviselta tyhjässä katsomossa, innostuneiden teatteritaiteilijoiden maalaillessa näyttämöllä tulevan syksyn teatteriuutuuden viehättävyyttä - musikaalia  ja paremman elämän unelmointia tarvitaan nyt jos koskaan.

 

 

SUOMEN KANTAESITYS 1.9.2021 Juhani-näyttämö

SUOMENNOS Mikko Koivusalo / OHJAUS Ilkka Laasonen / MUSIIKIN SOVITUS JA JOHTO Antti Vauramo / KOREOGRAFIA Sari Louko / LAVASTUS Pekka Korpiniitty / PUKUSUUNNITTELU Laura Dammert / VALOSUUNNITTELU Harri Peltonen / ÄÄNISUUNNITTELU Tommi Raitala

ROOLEISSA Tomi Enbuska, Laura Huhtamaa, Mikko Jurkka, Anni Kajos (vier.), Ushma Karnani (vier.), Tuomas

Korkia-Aho (vier.), Mikko Pörhölä, Mikael Saari (vier.) ja Miila Virtanen

ENSEMBLE Miika Alatupa, Anton Avela, Emilia Keskivinkka, Olga Lepistö, Eleonoora Martikainen, Väinö

Riihimäki, Milla Sukki ja Essi Särkijärvi

LAPSIROOLISSA Adessa Kirén / Hertta Rantanen

Perustuu Adrienne Shelleyn elokuvaan vuodelta 2007. Musikaalin kantaesitys 2016. Teksti Jessie Nelson,

musiikki ja lyriikat Sara Bareilles, kantaesityksen ohjaus Diane Paulus, koreografia Lorin Latarro.

 

lahdenkaupunginteatteri.fi

 

Lis%C3%A4liite.jpg