Vappuna%20v%C3%A4rit%20iloiset.jpg

Tämmöisiä kaiken kansan vapputunnelmia olemme Lahdessa viimeksi nauttineet vuonna 2019. Tulevana vappuna keväinen, karnevalistinen, yhteisöllinen irrottelu olisi entistäkin hengenvaarallisempaa.

 

Tulevana vappuna 2021 saamme vapaasti kiroilla kotona.

Teatteri Vanha Jukon perinteistä vappukonserttia työväenlauluperinteisin ohjelmistoin seurasimme alkuvuosina teatterin Vesijärvenkadun Juko-elokuvateatterin teatterisalissa. Emme kuitenkaan sähköisten musiikkilaitteiden volyymin vuosi vuodelta kasvaessa ole pystyneet tuota meluksi muuttunutta konserttia terveytemme ja kuulonmenetyksemme uhalla enää moniin vuosiin seuraamaan. Meillä ei lapsuuskodissani Lahdessa eikä vaimoni kotona Helsingissäkään edes vappuina kiroiltu, vaan perinteeseen kuului kyllä muuta työväenomaista tai tosi herrasväkimäistä vapunviettoa.

Ensi vappuna kenties alamme ensi kertaa oppia kiroilemaan kotona, sillä volyyminappulat ovat kotitelevisioissa ja itse säädeltävissä.

Teatteri%20Vanha%20juko%20%20a.jpg

 

Teatteri Vanha Jukon perinteinen työväenlaulukonsertti Perkele! soi koronatilanteen vuoksi vappuna verkossa. Konsertti on ollut Jukon ohjelmistossa jo vuodesta 1998.
Myös keväällä 2020 jukolaiset toteuttivat konsertin netin kautta nautittavaksi, hieman esiintyjäkokoonpanoltaan ja kestoltaan kutistettuna, mutta tutulla Perkele-otteella.
"Saimme viime keväänä palautetta siitä, että vappuperinne ei koronan vuoksi katkennut. Vaikka striimit eivät tietenkään korvaa aitoa konserttia, haluamme tarjota vapputervehdyksen Jukon ystäville. Konsertti on myös meille itsellemme tärkeä kevätriitti", kertoo Jukon viestintävastaava Jenni Saario. 


Vappukonsertin estradilla on Teatteri Vanha Jukon kvartetti eli Minja Koski, Maria Nissi, Joel Mäkinen ja Mikael Saari. Soitosta vastaa totutusti Juko Band eli Atte Härkönen, Jarkko Saarinen, Jaska Teuri ja Viljami Viippola. Konsertin taiteellisesta toteutuksesta vastaa Minja Koski. Kuvauksesta ja editoinnista vastaa Jani Mahkonen, ääni- ja valotekniikasta puolestaan Janne Louhelainen ja Antti Haiko.
Konsertti on katsottavissa lauantaina vapunpäivänä 1.5. klo 15 Teatteri Vanha Jukon Youtube-kanavalla ja se säilyy tallenteena toukokuun loppuun asti. Konsertin kesto on noin 40 min. Konserttiin ei myydä lippuja ja se on vapaasti katsottavissa.

Lis%C3%A4liite.jpg